Корпус! Мова! Амбулаторія! Бориспіль іде шляхом розвитку!

image
5 Лютого 2019, 02:41
Поділитися:

29 січня відбуласяп’ятдесят друга сесія міської ради, на засіданні розглянуто понад 137 питань. Виявилася емоційною мовна дискусія. Медицина стала головною темою напруженого сесійного дня, у цій галузі прийняті майже історичні рішення для міста.

ДЕПУТАТИ БЕЗ ПРАВИЛ. Обранці іронічно сприйняли питання № 10 «Про затвердження Кодексу етики депутата Бориспільської міської ради», ініціатором внесення якого на розгляд був Юрій Адамовський. Секретар назвав ідею «блюзнірством» і ефектно заявив: «Поки не перестанете красти бюджет і дерибанити землю, я не буду голосувати за етику». Більшість не проголосували.

ОБДІЛИЛИ МЕРА. Ноу-хау від Юрія Адамовського — питання «Про затвердження Положення радника міського голови» — сесія теж проігнорувала, бо більшість не знали деталей ідеї. Головуючий пояснив, що лист щодо новації направив Адамовський, а кандидат у радники передбачався на громадських засадах та з невизначеною метою. Депутати не підтримали цю ідею.

МІЛЬЙОНИ В ЦРЛ. Питання «Про передачу Бориспільській районній раді медичної субвенції» передбачало вкладення 44 млн 299 тис. 700 грн державних коштів в розвиток ЦРЛ. Міський голова підкреслив, що районна лікарня не утримується лише на фінанси районного бюджету, місто теж вкладає у її розвиток. Рішення було прийнято.

ВИСОКИЙ ГІСТЬ. На сесію прибув несподіваний для багатьох гість — кандидат в президенти України, нині депутат Верховної Ради Сергей Каплін у супроводі команди: кількох помічників та знімальної групи телеканалу «Інтер». Журналісти задокументували короткий виступ кандидата перед залом. Каплін, представник Соціал-демократичної партії, говорив про соціальну політику України передвиборчими гаслами: про потребу підняття зарплат і пенсій, субсидії та дорогий газ. На запитання відповідав без конкретики, але обіцяв сприяння, якщо будуть звернення від бориспільців. Навіть поділився номером телефону.

2 МЛН 908 ТИС. ГРН ДЛЯ АКАДЕМІЧНОГО ЛІЦЕЮ. На сесії Людмила Ковальова, заступник міського голови, зачитала довжелезний список закупів для нового ліцею на суму майже 3 млн грн, про який, обурювалися окремі депутати, вони чули вперше. У переліку — устаткування для лінгафонних кабінетів, кабінетів логопеда та психо-лога, ресурсної кімнати, інтерактивний комплекс, спортивне та ігрове обладнання, морозильні камери та різне кухонне обладнання, пральна машина та бойлер, витяжки, смітники тощо. Також йшлося про поточні витрати на заклад: спецодяг для кухарів та техпрацівників. Кошти будуть виділені. Годунок висловив надію, що адміністрація ліцею не буде займатися поборами із батьків на потреби закладу.
Повідомлялося, що комп’ютерний клас, купівлю обладнання для якого ініціював Президент України Петро Порошенко, надійшов від Всеукраїнського навчально-ресурсного центру. Про це повідомила Людмила Пасенко, заступник міського голови.

РОЗКОПКИ БЕЗ ГРОШЕЙ. Депутати від «Свободи» просили профінансувати з міського бюджету кошторис від Інституту археології, який проводить розкопки у центрі міста на вул. Героїв Небесної Сотні – ймовірного городища давньоруського Борисполя. «Вартість робіт складає майже 95 тис. грн. Уже знайдено цікаві артефакти, які доводять історичність і древність Борисполя, роботи слід продовжувати», — сказав Ігор Петренко. Однак Людмила Пасенко розчарувала депутата-патріота, наголосивши, що офіційних висновків за результатами археологічних досліджень поки немає, тож, коли такі з’являться, внесуться зміни до відповідної Програми й потрібні суми виділяться. «Тож усі «за», але поки зарано», — підсумувала Пасенко.

Оксана Кобзар, фото Сергія Марченка

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама