Короткочасний, але потужний буревій пронісся Броварами та районом (ВІДЕО)

image
9 Серпня 2019, 11:42
Поділитися:

Вчора, 08-го серпня Київщиною пройшов грозовий буревій, який натворив лиха в багатьох населених пунктах. Не оминув він і наше місто Бровари.

Вже пообіді на сторінці «Українського гідрометцентру» з’явилось оголошення-попередження про наближення сильної грози.

Паралельно вже у соцмережах почали з’являтися фотограції тих людей, які територіально знаходились західніше нашого міста. Чорна хмара наближалась до Броварів та обіцяла щось невеселе.

 

І ось почалося… О 15:00 Бровари перетворилось на зачароване злим магом місто. Стало темно, прохолодно та трішки моторошно. Саме так природа трішки нас підготовувала до основної страви, подача якої не забарилась. Сильний вітер, грім, блискавка, проливний дощ і, як наслідок, тріск дерев та паніка мешканців нашого міста.

Дерева посипались Броварами та районом, як ніколи.

Перші повідомлення прийшли з вул. Грушевського в Броварах. Саме біля третього будинку впала велика верба. Вітер вирвав дерево з корінням, пошкодивши при цьому тротуар.

 

Як зазначають автори цих фотографій, що мешканці цього будинку вже довгий час просили місцеву владу зрізати це аварійне дерево. Але природу вмовити легше, як виявилось.

За лічені хвилини комунальні служби проводили роботи по ліквідації аварійної ситуації біля цього поваленого дерева.

Як зазначають свідки, сам начальник ЖЕКу приймав участь у цих роботах.

Інший випадок трапився по вул. Переяславський шлях.  Вітер повалив дерево прямо на проїздну частину та перекрив рух автотранспорту в бік окружної траси.

Як повідомили виданню «AT BROVARY» броварські рятувальники, більше десяти дерев повалило вітром на дорогу.

 

Також постраждав і славнозвісний район «Торгмаш». По вул. Броварської Сотні в районі військового містечка вітер повалив дерево на інтернет кабеля.

 

По цій же вулиці в районі світлотехнічного заводу не витримала потужного вітру ще одна верба.

В дворах в приватному секторі Броварів теж «зелені втрати». У броварського активіста Бажена Левковця від бурі луснуло дерево та трохи поламало шифер на даху будинку.

  

Наслідки буревію по населеним пунктам Броварського району також значні.

По дорозі від с. Гоголев до смт Велика Димерка придорожні дерева штабелями валялись по всій проїздній частині. Така ж ситуація і в інших селах.

  

Також в садовому товаристві «Прилісся», що біля с. Богданівка, під час зливи блискавка влучила в двоповерховий житловий будинок. Внаслідок цього відбулось загорання покрівлі будинку. Постраждалих та загиблих немає.

В матеріалі «AT BROVARY» описана мала доля того лиха, якого накоїла короткотривала, але така потужна негода.

Гаряча телефонна лінія «Контакт-центру» просто розривалась від дзвінків мешканців м. Бровари.

 

– Ми дякуємо Вам за дзвінки та дописи в соціальних мережах з повідомленнями про місця, де внаслідок сильного вітру було повалено дерева та пошкоджено лінії електропередач.Служби міста продовжують працювати в посиленому режимі та займаються ліквідацією наслідків негоди. Дякуємо за співпрацю! повідомляють працівники «Контакт-центру».

Фото взяті із соцмереж

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed