Конструкцію будинку на Позняках, що постраждав від вибуху, розберуть до кінця року

image
17 Вересня 2020, 15:10
Поділитися:

Отриманий позитивний висновок експертизи з розгляду робочого проєкту демонтажу будинку № 1/5 на вул. Соломії Крушельницької у Дарницькому районі, де 21 червня  стався вибух газу і було зруйновано один із під’їздів. Про це повідомили в пресслужбі КМДА.

-У першу чергу, буде змонтована металева конструкція для підтримки аварійних конструкцій, що загрожують обваленням. Після закріплення аварійних конструкцій буде забезпечена можливість винесення речей мешканців постраждалих квартир працівниками рятувальної служби, – розповів заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.

За його словами, демонтувати будинок планують до кінця поточного року.

Нагадаємо, згідно із розпорядженням КМДА № 1232, на реалізацію проєкту «Заходи із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації техногенного характеру у житловому будинку № 1/5 на вул. Соломії Крушельницької у Дарницькому районі м. Києва» було виділено кошти з резервного фонду столичного бюджету.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко вручив столичним рятувальникам подяки Київського міського голови. Усього нагородили 8 рятувальників. Зокрема і тих, які працювали на ліквідації надзвичайної ситуації в будинку на Позняках, на вулиці Соломії Крушельницької, де стався вибух.

Наталка Марків

 

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ