Конкурси на посади директорів шкіл та садочків: чи відбудуться вони в Броварах?

image
4 Червня 2019, 19:23
Поділитися:

Авторка – Надія Лещик, громадська діячка у сфері освіти

Редакція сайту може не поділяти погляди авторів та не несе відповідальності за інформацію, опубліковану в розділі «Блоги». Відповідальність за зміст, достовірність фактів, цитат, власних назв та інших відомостей несуть автори текстів, розміщених у розділі «Блоги».

Освітня реформа передбачає появу нових менеджерів. Конкурси на посади керівників навчальних закладів сприяють оновленню кадрів. У Києві, завдяки відкритим та прозорим конкурсам, з’явились нові неформатні директори шкіл. Саме вони створюють сприятливу атмосферу для вчителів та учнів у школі, проваджують реформу НУШ, не бояться сказати правду керівництву, вимагати належного матеріально-технічного забезпечення тощо. У  Броварах конкурси на посади керівників навчальних закладів з’явились завдяки наполегливості Громадської ради І скликання.

Але у нашому місті конкурси проводяться лише при утворенні нового закладу освіти або при звільненні директора. Хоча в Положенні про конкурс на посаду керівника  закладу освіти, прийнятого Броварською міською радою,  зазначено, що рішення про проведення конкурсу приймається, не менше ніж за два місяці до завершення строкового трудового договору (контракту), укладеного з керівником закладу освіти. Більшість керівників шкіл та дитячих садочків у Броварах працюють за контрактом. Але жодного конкурсу з причини завершення контракту не було проведено.

Наказ МОН від 28.03.2018  № 291 «Про затвердження Типового положення про конкурс на посаду керівника державного, комунального закладу загальної середньої освіти»

Закон України «Про освіту» пункт 2, стаття 26.

У 2018 році, по завершенню контрактів, мали провести конкурси на посади директорів трьох шкіл. Але  так і не провели.

Тобто, контракти продовжили автоматично?

Лише було проведено конкурс на посаду директора школи №5. Приводом стало звільнення колишнього директора Павла Федоренка.

А у 2019-му, по завершенні контрактів, мають провести 3 конкурси на посади директорів шкіл. Наразі оголошення на сайті управління освіти відсутні. 

Знову все тишком-нишком?

Інформація про контракти завідувачів дитячих садків та завершення їх строку в нас поки що відсутні.

Джерело: Трибуна Бровари