Конкурс: 46 закладів освіти Києва чекають на нових керівників

image
31 Травня 2019, 18:43
Поділитися:

Департамент освіти і науки Києва оголосив конкурсний відбір кандидатур посаду директорів шкіл та завідувачів дитсадків.

Про це повідомляють у КМДА.

Загалом 46 вакансій, із них на посади керівників закладів дошкільної освіти – 28, загальної середньої освіти – 18.

«Київським школам необхідні нові, молоді обличчя, які б по-новому подивилися на розвиток освіти у місті. Тим паче, рівень оплати керівників навчальних закладів столиці є найвищим у країні і конкурентоспроможним навіть у порівнянні з приватними школами», – прокоментував заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Конкурсний відбір проводиться поетапно:

тестування на визначення психологічної готовності претендента до роботи на посаді керівника закладу освіти (10-11 червня);

ознайомлення претендентів із закладом дошкільної та загальної середньої освіти, його трудовим колективом та представниками батьківського самоврядування (12 червня);

публічна та відкрита презентація (у режимі онлайн) державною мовою перспективного плану розвитку закладу дошкільної, загальної середньої освіти, а також надання відповідей на запитання членів конкурсної комісії щодо проведеної презентації, перевірка претендентів на знання законодавства України у сфері дошкільної, загальної середньої освіти (13 червня – заклади дошкільної освіти, 14 червня – заклади загальної середньої освіти).

«Відтепер усі директори шкіл мають проходити конкурс. Це вимога Міністерства освіти і науки України, а також сучасного  суспільства. Хочу запевнити, що конкурс проводиться прозоро і згідно з правилами, які є однаковими для всіх без винятку», – зазначив  заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Зазначимо, Київ першим в Україні започаткував конкурсний відбір на посади керівників комунальних навчальних закладів.  

Читайте також: Реформа освіти не загальмує: Верховна Рада ухвалила за основу Закон «Про загальну середню освіту»

Читайте також: 31 травня в школах Києва пролунали останні дзвінки

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV