Комунальники ліквідовують підтоплення через вчорашню зливу у 5 районах столиці

image
21 Червня 2023, 09:56
Поділитися:

В Києві комунальники ліквідовують наслідки підтоплень через зливу у Оболонському, Деснянському, Солом’янському, Святошинському і Шевченківському районах.

Про це KВ стало відомо з повідомлення на Офіційному порталі Києва.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як повідомили в Київавтодорі, в Оболонському, Деснянському, Солом’янському, Святошинському і Шевченківському районах виникли локальні підтоплення. Зазначається, що після першої хвилі залпових злив зі шквалом і градом виникли локальні підтоплення у північній частині Києва: в Оболонському і Деснянському районах. Під час другої хвилі злив підтоплення виникли у Солом’янському, Святошинському і Шевченківському районах.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Основною причиною виникнення таких підтоплень є неспроможність системи дощової каналізації впоратися із миттєвою, великою кількістю опадів (залпових злив)”, – йдеться в повідомленні.

В КМВА повідомили, щопідтоплень зазнали паркінги, підземні переходи, підвальні і напівпідвальні приміщення, дороги, тротуари, зелені зони.Для робіт з ліквідації негоди було залучено:106 працівників гідрослужб ШЕУ; 12 мотопомп; 2 гідромонітори; потужна насосна станція СНП 75-100; 6 одиниць мулососів комунальної корпорації “Київавтодор”.

“Крім того, для ліквідації окремих локальних випадків залучалися сили і засоби Київського аварійно-рятувального загону. Зокрема, для усунення підтоплення паркінгу швидкісного трамваю – 7 чоловік та 2 машини спецтехніки; для ліквідації підтоплення однієї з загальноосвітніх шкіл – 5 бійців загону та 1 авто спецтехніки”, – повідомили в КМВА.

Кияни в телеграм-канал публікують фото і відео наслідків зливи. Також на Берестейській було затоплено паркінг.



Нагадаємо, у Києві на Каховському шляхопроводі, що розташований на просп. Броварському біля ст. м. “Лівобережна”, частково обмежено рух до 20 липня. На шляхопроводі розпочався поточний ремонт.

Читайте: На Каховському шляхопроводі частково обмежено рух до 20 липня

Фото: Офіційний портал Києва

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона