Комунальники Ірпеня розпочали сезон покосу трави на вулицях міста (відео)

image
25 Травня 2021, 21:03
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Росте як на дріжджах. Цей вислів влучно описує стрімкий ріст трави після дощу. Працівники КП «УЖКГ “Ірпінь”» не сидять склавши руки, а швидко приступають до роботи. Розпочинають покіс із центральних вулиць міста.

Дмитро Сухомлин, заступник директора КП «УЖКГ “Ірпінь”» із питань благоустрою міста:
«Як правило, в’їзні частини ми косимо в першу чергу – для того, щоб було приємно заїжджати в наше місто і бачити, що все охайно, все покошено».

Покіс трави – справа регулярна: не рідше двох разів на місяць. Території, звичайно, масштабні, але комунальники роботи не бояться. Як от Юрій Валентинович. Уже другий рік поспіль він косить траву по всьому місту. Каже, що йому таке заняття не набридає, а, навпаки, подобається.

Юрій Фєфєлов, робітник дорожньої служби КП «УЖКГ “Ірпінь”»:
«Мені подобається робити наше місто кращим, гарнішим. Та й самому приємно, коли у вихідні дні йдеш і бачиш результати своєї праці».

Без сумнівів, попрацювати є де УЖКГ відповідає за всі вулиці міста, навіть попри те, що косарів не вистачає. Зараз в Ірпені працює всього 10 робітників. А окрім планових територій, їм часто доводиться впорядковувати те, що мали б зробити мешканці біля своїх приватних будинків.

Олексій Розмаїтий, начальник дільниці благоустрою КП «УЖКГ “Ірпінь”»:
«Згідно з рішенням Ірпінської міської ради, кажен приватний сектор повинен обслуговувати територію біля себе, не чекати, що хтось викосить. Ми стараємося косити, але ми не в силах підкошувати під усіма парканами».

Після покосу робітники прибирають тротуари, збирають траву в пакети й вивозять на смітник. Така послідовність буде повторюватися до осені. Косити будуть доти, доки буде рости трава.

Дмитро Сухомлин:
«Силами косарів нашого підприємства ми будемо тримати на постійному контролі ситуацію з травою, яка росте систематично, і будемо її косити стільки, скільки це буде необхідно».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV