Комунальні підприємства впроваджують стратегічне планування

image
18 Червня 2019, 16:58
Поділитися:

Для міських комунальних підприємств відтепер складатимуть стратегічні плани. Таке планування, поруч із впровадженням міських цільових програм, необхідне для формування та реалізації загальної Стратегії розвитку Києва.

Про це повідомляє офіційний портал Києва з посиланням на директора Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталю Мельник.

– Новацією у місті Києві є стратегічні плани комунальних підприємств. Минулого року Департаментом економіки розпочата робота щодо визначення ефективності діяльності комунальних підприємств, а саме впровадження середньострокового планування у їх діяльність, що закріплено відповідними розпорядженнями КМДА, – повідомила вона.

За її словами, саме складання планів на середньострокову перспективу є основною зміною при створенні прогнозів та проектів місцевих бюджетів.

– Сьогодні розпочато роботу із розробки нової Стратегії Києва. Також здійснюється визначення смарт-спеціалізацій міста – тих галузей, у яких місто буде мати конкурентні переваги, – відзначила Наталя Мельник.

У зв’язку із переходом на середньострокове бюджетне планування Департамент економіки та інвестицій підготував новий Порядок розроблення міських цільових Програм.

– Новий Порядок передбачає відповідність завдань і заходів МЦП Стратегії розвитку міста Києва, нову оцінку ефективності виконання МЦП на основі результативних показників… та відповідальність виконавців міських цільових програм, – розповіла директор Департаменту.

Програма соціально-економічного розвитку міста на 2020 рік є інструментом середньострокового планування капітальних інвестицій.

Наразі у Києві налічується 281 об’єкт з високим ступенем будівельної готовності, що потребує капітальних інвестицій, перехідних із 2019-го на 2020-й рік.

– Для ефективного використання бюджетних коштів наступного року у першу чергу фінансуванням будуть забезпечені пускові об’єкти, які вже передбачені Програмою соціально-економічного розвитку, перехідні об’єкти з обсягами асигнувань, що забезпечать введення в найближчі терміни, – зазначила Наталія Мельник.

Нагадаємо, експерти впевнені, що завдяки переходу Києва на середньострокове бюджетне планування, доходи столичного бюджету зростатимуть.

Новини Києва – оперативно і лаконічно в Telegram!

Джерело: Вечірній Київ