Комунальне підприємство, яке розробляло сайт для Броварської міської ради за майже 800 тис. грн, ліквідують | Трибуна

Комунальне підприємство, яке розробляло сайт для Броварської міської ради за майже 800 тис. грн, ліквідують | Трибуна
23 Листопада 2023, 19:00
Поділитися:

Сьогодні на «регламентній» комісії розглядали проєкт рішення «Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій у новій редакції». Змін по тексту декілька, але головна стосується кількості необхідних підписів, аби петицію розглянули, і термінів, які відводяться на збір.

«Ми вивчили з бухгалтерами, яким чином підприємство могло би розвиватись, як могло би почати заробляти гроші, але прийшли до висновку, що штат, який запропонували при створенні цього підприємства, станом на сьогоднішній день, на жаль, не може укомплектуватися штатними одиницями, позаяк рівень заробітних плат, запропонований фахівцям, уже не конкурентний,повідомила Ленчицька.Але основна причина та, що підприємство у той спосіб, яким воно було створене (Броварською міською радою), не мало би можливості в майбутньому надавати послуги саме Броварській міській раді».

А, отже, аби надалі не утримувати неприбуткове підприємство за рахунок міського бюджету, депутатів проситимуть підтримати рішення про його ліквідацію.

Людмила Ленчицька уточнила, що єдиною метою при створенні КП була розробка нового сайту БМР. Наразі фахівці справились із цією задачею, тож сайт передадуть міській раді (окремим рішенням), оскільки вона і є розпорядником інформації сайту, а підприємство «Центр інформаційних технологій міста»  ліквідують.

Цікаво, що у 2023 році у КП працювали 2 штатні одиниці: в.о. директора на 0,75 ставки і в.о. головного бухгалтера на 0,3 ставки. Відповідно, заробітна плата двох людей за 2023 рік склала 687 тис. 153 грн. (І це, зі слів Ленчицької, не є конкурентна заробітна плата на ринку, навіть враховуючи 0,75 і 0,3 ставки).  До цього ще додались витрати на оренду приміщення, комунальні послуги тощо, тож фактичні видатки на підприємство за 2023 рік сягнули понад 900 тис. грн.

Сама розробка сайту коштувала громаді 798 тис. грн. Нещодавно він розпочав свою роботу, але поки нарікань на його функціональність і зручність більше, ніж радості від його запуску.

Нагадаємо, в січні 2022 року під час серій хакерських атак на сайти держустанов, сайт Броварів «ліг» і не піддавався відновленню. Разом із ним також зникла і архівна документація. На новому сайті громади обіцяли відновити в електронному вигляді нормативно правові документи з початку 2016 року. За попередньою інформацією, розпорядження і рішення до 2016 року можна отримати, замовивши в паперовому вигляді довідку з архіву Броварської міськради.

Остаточне рішення щодо ліквідації “Центру” і передачі сайту в розпорядження БМР депутати ухвалять на сесії 30 листопада.

Читайте також:

В Україні запустили сайт із вакансіями для служби в ЗСУ від бойових і медичних – до креативних і айтішних

Новий головний сайт Броварської територіальної громади на фінішній прямій?

Ще одне ОСББ Броварів отримає з бюджету громади кошти на облаштування укриття

Безбар’єрні Бровари: що планують змінити в місті згідно з новим планом заходів

Джерело: Трибуна – Бровари