Комунальне майно переходить у «цифру»: довідки у столиці видаватимуть швидше

image
30 Липня 2019, 09:06
Поділитися:

У столиці продовжують наповнювати електронну базу даних технічної документації на об’єкти нерухомого майна.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Слончак.

– У 2018 році ми розпочали надважливий проект, який по суті модернізує управлінські процеси та наводить лад у цій сфері. Оцифрування архівів БТІ формує зручний і прозорий доступ громадськості до роботи з документами. Це дозволить принципово скоротити час для формування та видачі довідок. Окрім цього, наявність електронного архіву мінімізує можливості зловживання службовим становищем. Тож цьогоріч попри труднощі фінансування міська влада продовжує цю важливу роботу, – повідомив Володимир Слончак.

На сьогодні здійснено оцифрування 1120 інвентаризаційних справ на об’єкти нерухомості комунальної власності територіальної громади м. Києва. Заступник голови уточнив: «Наразі роботи тривають».

– Важливо, що в процесі формування електронної бази міські фахівці відновлюють пошкоджені та старі документи за допомогою професійного обладнання, що дозволить надалі зберігати їх у задовільному стані. Тож у першу чергу здійснюється оцифрування документів, які належать до сфери культурної спадщини Києва, – повідомив Володимир Слончак.

Нагадаємо, Київрада затвердила Міську цільову програму «Управління об’єктами комунальної власності Києва на 2019 – 2021 роки».

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ