Кому у Києві вимкнуть світло через тиждень: перелік

image
24 Березня 2019, 11:45
Поділитися:

Протягом останніх днів у Києві 30-ти підприємствам та організаціям, у тому числі ОСББ, вдалося уникнути ризику відключення електроенергії. Вони виконали умови Закону України «Про ринок електричної енергії», розрахувалися з «постачальником останньої надії» та врегулювали взаємовідносини з новим постачальником. Ми сподіваємося, що інші юрособи також візьмуть із них приклад і не допустять відключення електроенергії. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв під час відкритої наради з представниками підприємств та житлових будинків.

На початку тижня ми повідомляли про 64 юридичні особи, що мають ризик відключення електроенергії. Однак у результаті відкритого діалогу та нашої інформаційної роботи вже 30 підприємств вирішили питання. Інші підприємства – на стадії вирішення. Наразі найбільш критичною для нас залишається проблема житлових комплексів на Харківському шосе, 19, 19-А, 19-Б і ми продовжуємо допомагати вирішувати спільно проблему. Адже до відключення залишається лише п’ять робочих днів, – підкреслив Петро Пантелеєв.

31 березня закінчується договір на поставку електроенергії у багатьох київських клієнтів «постачальника останньої надії». Серед них завод «Маяк», Інститут гідроприладів, Кіностудія імені Олександра Довженка. Також у зоні ризику в Києві знаходяться і житлові організації, зокрема, «Будинок Сервіс 19» (будинок скандально відомого забудовника Войцеховського на Харківському шосе). Але в умовах нового ринку у кожного споживача повинен бути постачальник електроенергії, – пояснює комерційний директор ДТЕК Київські електромережі Олександр Бемм.

Він також закликав усіх споживачів, які отримують електроенергію від ПОН, знайти собі іншого постачальника й укласти з ним постійний договір на поставку на ринкових умовах. За його словами, зробити це необхідно максимально швидко, адже у клієнтів, які не знайшли постачальника, залишається всього тиждень для пошуків. Інакше, ми будемо змушені відключити їх за заявкою від ПОН.

Олександр Бемм підкреслив, що оператор системи розподілу не вирішує самостійно відключати клієнта чи ні, а тільки виконує заявку постачальника. Ця функція є для ОСР за законом «Про ринок електроенергії» такою ж обов’язковою, як і всі інші: розподіляти електроенергію, лагодити і оновлювати мережі та підстанції.

 

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ