Компанія «Планета Пластик» узяла участь у VIII «Битві агротитанів» (відео)

image
8 Вересня 2020, 13:45
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

«Битва агротитанів» — найбільша в Україні виставка-демонстрація сільськогосподарської техніки в польових умовах. Уже традиційно вона проходить у селі Степовому Тетіївського району на Київщині. Цього року тут було організовано вісім демонстраційних зон і представлено близько 100 одиниць різноманітної техніки. Серед учасників — і компанія з Ірпеня «Планета Пластик». Разом зі своїм партнером — «Заводом Кобзаренка» — «Планета Пластик» демонструвала технологію завантаження та вивантаження зернового рукава —одного зі своїх основних продуктів.

Антон Плітус, заступник директора ТОВ «Планета Пластик» із маркетингу та продажів:
«Подібні заходи спрямовані на просування цієї технології, яка користується меншою популярністю, ніж у країнах Латинської Америки — в Аргентині чи Бразилії — де використовується в сотні разів більше мішків і зберігається зерна в цих мішках».

На сьогодні завод поліетиленових виробів «Планета Пластик» — єдиний в Україні виробник, який виготовляє полімерні рукави для зберігання зернових культур, а також сінажу та силосу. У порівнянні з іншими методами зберігання зерновий рукав має чимало суттєвих переваг.  

Андрій Полодюк, категорійний менеджер ТОВ «Планета Пластик»:
«По-перше, це економічно вигідно. Відсутні інвестиції в побудову великих ангарів, в елеватори, не потрібно думати, як те зерно кудись довезти логістично — скажімо, в порти чи деінде, щоб його зберігати».

Зерновий рукав, який виробляє «Планета Пластик», у середньому вміщує близько 200 тонн зернових культур. Рукав захищає зерно від дощу, снігу, ультрафіолетового випромінювання та перепадів температур. Зерно, сінаж або силос у ньому можуть зберігатися до 18 місяців. Якість зерна при цьому не погіршується.

Андрій Полодюк:
«Термін зберігання дає можливість продати врожай по набагато вигіднішій ціні, ніж би відразу у вас забрали його закупівельники. Скажімо, якщо порівнювати з минулим роком, то рентабельність продажу врожаю у весняний період порівняно з сезоном збору врожаю сягає близько 30%, що є вагомим у діяльності будь-якого підприємства».

Продукцією заводу користуються як невеличкі господарства, так і крупні агрохолдинги. Одним із постійних партнерів підприємства є «Завод Кобзаренка», який виготовляє сільськогосподарську техніку. 

Микола Кубко, начальник відділу продажів «Заводу Кобзаренка»:
«Десь на 90
% використовуємо рукави “Планети Пластик” — через те, що комфортна ціна й хороша якість. Я думаю, наступного року будемо продавати мішки тільки “Планети Пластик” і надавати техніку в оренду з цими мішками».

Сьогодні зерно в полімерних рукавах зберігає майже весь світ. Але в Україні ця технологія відома далеко не всім. Участь компанії «Планета Пластик» у таких виставках допомагає більшій частині аграріїв познайомитися зі справді якісною та передовою технологією.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV