Комісія Київради порекомендувала Кличко звільнити Гінзбург

image
29 Вересня 2023, 12:30
Поділитися:

29 вересня 2023 г. 12:22

У четвер, 28 вересня, тимчасова контрольна комісія Київради з питань перевірки видатків бюджету міста Києва під час воєнного стану провела перевірку, за результатами рішення якої Київському міському голові Віталію Кличку було рекомендовано звільнити директора Департаменту охорони здоров‘я КМДА Валентину Гінзбург.

Про це, як передає KВ, повідомив депутат Київської міської ради Микола Конопелько.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Сьогодні Тимчасова контрольна комісія Київради з питань перевірки видатків бюджету міста Києва під час воєнного стану після проведеної перевірки діяльності Департаменту охорони здоров’я КМДА висловила недовіру Директору Департаменту охорони здоров‘я КМДА – Валентині Гінзбург “, – повідомив Микола Конопелько.

Згідно його слів, Комісія також склала звіт, у якому рекомендувала Віталію Кличку звільнити директорку Департаменту, а також порадила направити дані звіту до правоохоронних органів із заявою про перевірку дій/бездіяльності на предмет наявності складу кримінального правопорушення у діях відповідних посадових осіб.

“Даний звіт затверджений і проголосований одноголосно представниками всіх 6-ти фракцій Київради”, – наголосив депутат Київради.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також він додав, що відповідний Проєкт рішення було зареєстровано у Київміськраді з детальним описом виявлених фактів правопорушень і буде розглянутий на найближчому пленарному засіданні Київради.

KВ писала, що Гінзбург неодноразово потраплялау скандали. Зокрема , у 2020 році Київський міський голова Віталій Кличко закрив дициплінарне провадження щодо директора Департаменту охорони здоров’я Київської міськдержадміністрації (КМДА) Валентини Гінзбург.

У кінці 2022 року стало відомо, що Валентина Гінзбург очолить територіальну спеціалізовану медичну службу цивільної оборони Києва.

РанішеKВповідомила, що у столиці суд відсторонив від посад керівника КО “Київмедспецтранс” та його заступника, яких підозрюють у розкраданні близько 13 млн гривень на закупівлях запчастин для “швидких”. Посадовців усунено від виконання обов’язків до жовтня 2023 року.

Читайте: У справі розкрадання 13 млн гривень на “швидких” суд відсторонив від посад керівників КО “Київмедспецтранс”

Фото: Микола Конопелько, з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона