Коментарі та сподівання місцевих через підвищення штрафів за спалювання сухої трави

image
14 Квітня 2020, 14:36
Поділитися:

На позачерговому засіданні 13 квітня ВР посилила відповідальність за забруднення повітря і спалювання сухої трави та листя, ухваливши відповідний законопроект №2339.

Що змінилося: 

 

За випалювання на сільгоспземлях, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах тепер загрожує штраф у розмірі від 3060 гривень до 6120 гривень.
Також зросли штрафи і за підпали, знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на сільгоспземлях вогнем. Їх підвищили у 18 разів – до 91800-153000 гривень.

 

Чого чекати від змін, «Вістям» прокоментували ті, хто у силу своєї діяльності постійно стикаються з наслідками безвідповідального ставлення паліїв до навколишнього середовища.

Пряма мова,  керівник ДПК «Штурм» Андрій Макаров: «Хочеться сподіватися, що це змінить ситуацію.Тепер будемо цілеспрямовано ловити паліїв, передавати їх поліції. Спіймаємо одного, другого – інші почнуть думати. Чекаємо на зменшення підпалів на 50%».

Цікавий факт: Також у законі передбачено у 20 разів підвищили штраф за забруднення атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров’я людей або для довкілля речовинами, відходами або іншими матеріалами промислового чи іншого виробництва до 30600-61200 гривень.

Пряма мова, начальник дільниці санітарної очистки КП «ВУКГ» Микола Ламаш:  «Цікаво, чи буде стосуватися ця норма тих, хто палять бур’яни на городах. Будемо консультуватися з юристами. Якщо можна буде застосувати цей закон до паліїв городини, то нарешті зникнуть весняні та осінні димові завіси».

Резюме: співрозмовники підкреслюють, що нові зміни можуть покращити ситуацію щодо істотного зменшення підпалів за однієї умови: якщо активно буде втручатися патрульна поліція.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама