Команді ексвласника білоцерківської “Росави” визначили застави на десятки мільйонів

image
7 Липня 2023, 18:23
Поділитися:

Фото з місця події

Печерський суд Києва обрав запобіжні заходи керівництву Полтавського ГЗК, який належить Ferrexpo олігарха-втікача Костянтина Жеваго

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з покликанням на пресслужбу ДБР.

Запобіжними заходами стали тримання під вартою або застава від 2 до 60 мільйонів гривень. Організатор оборудок має внести 60 мільйонів гривень, решта – від 2 до 40 млн грн.    

Як зазначають в ДБР, підозрювані намагались уникнути контактів зі слідством та переховувались. За даними слідства посадовці протиправно заволоділи майже 400 мільйонами гривень від видобутку та подальшої реалізації корисних копалин державного значення без відповідних дозволів. 

Раніше “МК” писала, що телеканал “Еспресо” замовчує скандальні справи з корупцією на верховному рівні та розкрадання мільйонів. Останнім часом в Україні відбулися декілька скандальних подій, зокрема, затримання голови Верховного Суду, якому колишній власник заводу “Росава” та Білоцерківської ТЕЦ,  відомий бізнесмен передавав хабар через свого адвоката. “Еспресо” приховував цей випадок, не висвітлюючи його в новинах. 

Ситуацію, пов’язану з арештами керівництва Полтавського ГЗК, який також належить Жеваго, також не було висвітлено на каналі “Еспресо”.



Читати “Моя Київщина” у Facebook




Джерело