Колишній мер Ірпеня вимагає відповіді від Генпрокурора Юрія Луценко

image
23 Серпня 2019, 10:11
Поділитися:

Дата публикации: 21 августа 2019.

Мова йде про підтвердження слів Генерального прокурора України Юрія Луценка про сплату Карплюком 30 мільйонів гривень штрафів до бюджету.

Про це Містоінформ стало відомо із повідомлення Володимра Карплюка, розміщеного на офіційній сторінці політика на фейсбук.

Зокрема, у повідомленні говориться: “08 серпня 2019 року був отриманий експертний висновок, що на телеканалі 1+1 вийшов сюжет, який містив слова Генпрокурора Луценка з неправдивою інформацією про Карплюка.”

Напередодні дня виборів до парламенту, Юрій Луценко завітав до Ірпеня зі зйомочною групою телеканалу 1+1, де записав коментар на фоні в’їзної таблички “Ірпінь”. У своєму коментарі він сказав, що Володимир Карплюк, на той момент кандидат у народні депутати, сплатив тридцять мільйонів гривень до бюджету штрафів, а ще сімдесят мільйонів чекає до сплати.

адвокат Володимира Карплюка звернувся до Генеральної прокуратури України з вимогою надати підтвердження слів Генпрокурора Луценка

12 серпня 2019 року адвокат Володимира Карплюка звернувся до Генеральної прокуратури України з вимогою надати підтвердження слів Генпрокурора Луценка про сплату Карплюком 30 мільйонів гривень, але відповіді так і не отримав. 16 серпня минув термін відведений законом для відповіді на адвокатський запит.

“Перед парламентськими виборами проти мене використовувалися різні брудні технології. Але вершиною стало “прокурорське мочилово”, яке вразило громадськість високим рівнем політичного тиску на мене.”, – заявив Володимир Карплюк.

У адвокатському запиті фігурують цікаві всім питання. Наприклад, хто із забудовників запроектував і збудував Центральний парк у Ірпені(а саме так стверджував Юрій Луценко)? На якій саме сесії були виділені кошти на парк вдруге? І чи був сам Володимир Карплюк допитаним у рамках кримінального провадження щодо Центрального парку?

Проте, всі ці питання ризикують залишитися без відповіді, адже медійний скандал за участю Генпрокурора і колишнього мера Ірпеня був актуальним лише під час передвиборчих перегонів як один із брудних інструментів політичної боротьби.

Раніше Містоінформ писав, що Михайлина Скорик-Шкарівська, яка була кандидатом у нардепи від політичної партії голос, закликала до організації політичних репресій у Ірпені.

Джерело: МИСТОИНФОРМ