Колишній дитсадок «Соколик» на Торгмаші знесуть. Що буде на його місці? | Трибуна

image
7 Вересня 2020, 01:46
Поділитися:

Ще 6 лютого 2018 р. члени виконкому одноголосно схвалили проєкт рішення, згідно з яким колишній ДНЗ «Соколик» на Торгмаші не реконструюватимуть, а замість нього будуватимуть новий заклад дошкільної освіти. Однак за два роки ніяких зрушень так і не відбулося: стара будівля продовжує бути прихистком для наркоманів та безхатьків. Можливо, у міста змінилися плани і на місці старої будівлі дитсадка з’явиться інша будівля? Коли ж демонтують цей раритет та що і коли побудують на звільненому місці?

У 2017 р. відділ капітального будівництва Броварської міськради заключив угоду з ДП «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій» на технічне обстеження будівлі колишнього ДНЗ «Соколик», що на вул. Сергія Москаленка, 8, говорить начальниця відділу Людмила Павлик. На основі отриманого технічного звіту стало зрозуміло, що стару будівлю  реконструювати не можливо, адже вона  не відповідає будівельним нормам. Зокрема, мова про дерев’яне перекриття та  відсутність фундаменту. Тож  залишається будівлю лише знести та побудувати нову.

ДНЗ

ДНЗ ДНЗ

Нагадаємо, дитсадок «Соколик» закрили ще за часів Радянського Союзу, позаяк не було достатньої кількості дітей. Пізніше цю будівлю перепрофілювали під дитячу поліклініку, яку в грудні 2007 року перенесли в нове приміщення – на Олімпійську, 8, де було відкрито «Амбулаторію сімейної медицини». До неї ввійшла перша в Броварах «Медична амбулаторія сімейної медицини» та філія дитячої поліклініки №2.

На Торгмаші на місці колишнього ДНЗ «Соколик» збудують новий садочок

За 13 років пустування стара будівля перетворилося на небезпечне сміттєзвалище, адже стала притулком для безхатьків, наркоманів і бездомних собак.

ДНЗ ДНЗ

ДНЗ ДНЗ

ДНЗ ДНЗ

ДНЗ ДНЗ

За роки самотності споруду хтось і взяв би «на поруки», та, згідно із законом, дитячі заклади перепрофільовувати не можна, тож будівля і простоювала в очікуванні свого господаря.

Свого часу  екс-директорка гімназії Ольга Козленко добивалася, щоб закинуте приміщення передали під початкові класи. Однак тоді цю тему «зам’яли», адже кошти з бюджету міста для ремонту потрібні значні.

Ще 7 років тому представники римо-католицької церкви хотіли цю будівлю орендувати під дитячий садочок, однак технічна експертиза стану конструкції показала, що реконструювати її не доцільно, тож угоду з мерією розірвали.

Як повідомив міський голова Ігор Сапожко, до кінця року стару будівлю демонтують і територію розчистять. «На цій ділянці буде дитячий садок для дітей із особливими потребами, – повідомив Ігор Сапожко. – Однак про проєкт на його будівництво зможемо говорити лише наступного року. Цього ж року маємо завершити реконструкцію садочка «Зірочка» та добудувати початкову ланку 10 школи».

Нині на Торгмаші всього 3 дитсадки: «Лісова казка», «Калинка» і «Теремки». При цьому район активно забудовується – розширюється квартал «Олімпійський». Наразі розробляється проєкт на будівництво загальноосвітньої школи І ступеню (початкова школа). Майбутній освітній заклад, який має збудувати ПрАТ «ВПБФ «Атлант», розрахований лише на 1-4 класи і міститиме 360 учнів. Мови про новий дитсадок– немає.

Фото – Антон Раков

Читайте також:

Територію дитячої лікарні благоустроять, а колишній садочок на Торгмаші – знесуть 

У «Лісовому кварталі» нового дитсадка не буде: «Альянс-Новобуд» будує на його місці багатоповерхівки

Мережа броварських закладів освіти: кількість учнів у державних школах збільшилася на 838 осіб, у приватних – на 70Нові школи у Броварах: міфи та реалії Друга зміна та переповнені школи: чи скоро для Броварів якісна освіта стане реальністю? 

Школа на території  ЖК «Скандія»: мрії чи реальність?

Мережа броварських закладів освіти: кількість учнів у державних школах збільшилася на 838 осіб, у приватних – на 70

Перегляди публікації: 1 115

Джерело: Трибуна – Бровари