Колишня голова Макарівської РДА звільнила кандидата від “Слуги народу”

image
4 Липня 2019, 10:36
Поділитися:

Дата публикации: 04 июля 2019.

Призначення на посаду у комунальному підприємстві було колективним рішенням ради, а от звільнила директора КП “Обрій” Олександра Порядіна Тетяна Семенова самостійно. Про це Містоінформ стало відомо із повідомлення УНІАН.

У Києві незаконно звільнений з посади директора КП «Обрій» Олександр Порядін, який балотується на 97 мажоритарному окрузі столиці. Це рішення було одноосібно прийнято першим заступником голови Київської обласної ради Тетяною Семеновою.

Тетяна Семенова, фото mykyivregion.com.ua

Згідно діючого законодавства, кандидат у депутати під час виборчого процесу не може бути звільнений з роботи з ініціативи власника підприємства, установи, організації або уповноваженого ним органу (ст.76. Ч. 2 Закону України «Про вибори народних депутатів України»). Крім того, призначення Порядіна на посаду було колективним рішенням ради, а звільнила його Тетяна Семенова самостійно.

Комунальне підприємство Київської обласної ради “КИЇВСЬКА ОБЛАСНА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКА БРОКЕРСЬКО-КОМЕРЦІЙНА ФІРМА “ОБРІЙ” заснована в 1998 році за адресою в селі Петрівське Києво-Святошинського району Київської області. Статутний капітал підприємства – 1 тис. Гривень, а основний профіль його діяльності – здача в оренду і експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Олександр Порядін, фото УНІАН

Звільнення відбулось внаслідок господарських та управлінських прорахунків, але директор КП “Обрій” та кандидат у народні депутати Олександр Порядін вважає це рішення політично вмотивованим:

«Вся ця війна почалася через те, що у своїй передвиборчій програмі я висловив позицію в підтримку Володимира Зеленського – що підтримую його в ряді законопроектів. Пані Семенова проти цього. Вона з БПП і це зовсім інша позиція, з нашою розходиться. Це результат тиску з її боку на мене, як на кандидата. Вона попередила, а я не зняв свою кандидатуру », – розповів він.

2 липня на підприємстві з’явився новопризначений в.о. голови Максим Гайовий в супроводі «тітушок» – молодих людей спортивної статури. На місце подій була викликана поліція. Правоохоронці взяли свідчення обох сторін і підтвердили факт незаконності звільнення керівника КП «Обрій» з посади. Поліцейські вилучили у «тітушек» балаклави, ножі, газові балончики і військову уніформу.

Як стало відомо із джерел у Макарівській районній державній адміністрації, за часів правління Тетяни Семенової траплялись випадки звільнення з надуманих причин. Зокрема, було звільнено секретаря лише за те, що вона переплутала кому з гостей подати чай, а кому каву. Більше того, розповідають, що Тетяна Семенова навіть приклала максимум зусиль, щоб в подальшому цю жінку не взяли на роботу і в Макарівську районну раду.

Раніше Містоінформ писав, що Тетяна Семенова, представниця БПП, напередодні парламентських виборів була призначена заступником голови Київської обласної ради, очевидно в рамках посилення позицій БПП у Київській області.

Також Містоінформ повідомляв, що активістка із Макарова витратила значну частину сімейного бюджету для реєстрації кандидатом у народні депутати по одномандатному 91 виборчому округу.

Джерело: МИСТОИНФОРМ