Колишнього генерал-майора СБУ засудили до 12 років за ґратами за держзраду та замах на терористичний акт в інтересах держави-агресора

image
14 Серпня 2023, 17:10
Поділитися:

14 серпня 2023 г. 17:03

За публічного обвинувачення Офісу Генерального прокурора суд визнав винним колишнього першого заступника керівника Центру спеціальних операцій “А” Служби безпеки України (СБУ) у державній зраді, закінченому замаху на скоєння терористичного акту, а також незаконному поводженні з вогнепальною зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Його засуджено до 12 років за ґратами з конфіскацією майна.

Про це KВдізналася із повідомлення пресслужби Офісу Генерального прокурора.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно повідомлення Офісу Генерального прокурора, прокурори у суді довели, що генерал-майор СБУ збирав інформацію, яка становила державну таємницю, та передавав її представникам рф.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Також за завданням спецслужб країни-агресора, засуджений підшуковував осіб серед колишніх військовослужбовців СБУ для вчинення теракту”, – розповіли у пресслужбі.

У повідомленні також наголошується, що “його метою було вбивство майора ЗС Чеченської Республіки Ічкерія, який з лютого 2015 року під час війни на сході України очолював Міжнародний миротворчий батальйон імені Джохара Дудаєва”.

У пресслужбі зауважили, що тоді правоохоронці попередили вбивство, заплановане спецслужбами рф.

Нагадаємо, у квітні 2020 року KВповідомила, що контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) провела спецоперацію з викриття високопоставленого агента федеральної служби безпеки російської федерації (фсб) у найвищих ешелонах влади. 14 квітня 2020 року було затримано генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова. Йому було висунуто підозру у державній зраді та вчиненні терористичних актів. У СБУ вважають, що за завданням російських спецслужб планував вбивство відомого добровольця Адама Осмаєва.

Читайте: Генерал-майора СБУ Валерия Шайтанова задержали и обвиняют в государственной измене и шпионаже в пользу ФСБ (фото)

Фото: Офіс Генерального прокурора

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона