Коли у Києві завершиться опалювальний сезон: що відомо

image
19 Березня 2024, 14:39
Поділитися:

В Україні, зокрема й в Києві, цього року опалювальний сезон завершиться не в середині квітня, а наприкінці березня. Причина – тепла погода.

Про це заявив голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов в інтерв’ю виданню Le Figaro.

Ми маємо Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua” – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Чернишов наголосив, що Україна спокійно пережила зиму і наразі українська енергосистема дуже надійна.

Ми засвоїли уроки 2022 року, коли восени зазнали масованих атак з боку росії, і підготувалися. Наша енергосистема є дуже надійною. Але це не означає, що росіяни не намагалися атакувати нашу інфраструктуру щодня, – додав він.

Як відомо, закінчення опалювального сезону в Україні зазвичай відбувається 15 квітня. Однак рішення про припинення подачі тепла до будинків приймає місцева влада залежно від середньої температури повітря – має бути 8 градусів тепла протягом трьох днів з урахуванням прогнозу.

Крім того, ми раніше писали про те, що столична влада запроваджує систему автоматичного регулювання подачі опалення. Тепер подача тепла буде збільшуватися чи зменшуватися в залежності від температури на вулиці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua