Коли у Борисполі почнеться опалювальний сезон? Назвали дату

image
14 Жовтня 2023, 12:52
Поділитися:

«Вісті» звернулися до директора КПТМ «Бориспільтепломережа» Маріанни Желєзко з проханням прокоментувати, коли можна очікувати на початок опалювального сезону у 2023 році. 

«Опалювальний сезон плануємо починати у середу, 18 жовтня, бо прогнозується різке зниження температури, — повідомила керівник підприємства. — Запускатимуться всі котельні міста, у тому числі і котельня на вулиці Сергія Оврашка, де вже встановлено і під’єднано нову димову трубу. Газ є, ліміти виділено. Держава так і не виплатила підприємству кошти на компенсацію різниці в тарифах, тому за торішній газ розрахувалися поки не в повному обсязі».  

Маріанна Желєзко наголосила, що дуже важливо, щоб у середу мешканці верхніх поверхів багатоповерхівок спустили повітря у стояках. Якщо власники квартир у від’їзді, старшим по будинках бажано наперед знайти контакти їхніх довірених осіб. Надзвичайно важливо оперативно подати тепло скрізь. Часу на поступову боротьбу із повітряними пробками у трубах немає — наступні дні буде дуже різке зниження температури. Люди не повинні страждати.

Також керівник повідомила, що оператори на котельнях — сезонні працівники Вони приступають до роботи із середи, із цього ж дня більшість котелень починатимуть розставляти і підключати дизель-генератори. А це за один день не робиться. Тому якщо у перші дні опалювального сезону десь трапиться відключення електроенергії, а генератор на котельні ще не встигнуть встановити, мешканцям доведеться потерпіти певний час. 

За словами Маріанни Желєзко, усі великі котельні генераторами забезпечені. Є генератори і для інших котелень. 

Нагадаємо, згідно постанови КМУ опалювальний період починається, коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становить 8°С та нижче. Згідно з прогнозами синоптиків, температура опуститься до середньодобової +8 — у вівторок, 17 жовтня, а 21-22 жовтня ночами вже спостерігатимуться від’ємні температурні показники. За відсутності тепла у батареях це може спричинити проблеми з електропостачанням — мережі не витримають перевантаження.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама