Коли трубі — труба і чим шкідливі дерева під парканом

image
12 Липня 2023, 15:59
Поділитися:

У Купальську ніч із 6 на 7 липня негода наробила у Борисполі лиха — і у місті, і у старостинських округах. У Борисполі впала труба котельні на вулиці Оврашка (це колишня вулиця Радянська, радгосп «Бориспільський»). З неофіційних джерел «Вісті» з’ясували, що тій котельні, як і трубі, уже майже півстоліття. Ураганний порив вітру виявився для труби фатальним. Офіційних причин аварії поки не повідомлялося. 

Коментуючи ситуацію, заступник Бориспільського міського голови Віталій Горкун повідомив, що під час аварії люди не постраждали, але пошкоджено обладнання, встановлене на трубі. 

Також Віталій Горкун повідомив, що вітром звалило близько 10 дерев — більшість із них впали на території  старостинських округів — на дорогах на Рогозів та Глибоке, за Кучаковом, Сеньківкою (біля Горобіївки), між селами Сулимівка і Григорівка, на дорозі Бориспіль-Баришівка за Лебедином. Наслідки усувала місцева добровільна пожежно-рятувальна служба, яку очолює Андрій Макаров. 

До третьої години ночі проїзд дорогами був відновлений. Окремо Віталій Горкун згадав про звалене дерево у Соцмістечку — повідомлення про нього надійшло ближче до ранку.

Постраждали від негоди і електромережі. Керівник зазначив, що були пориви ліній на 10 кВ та 35 кВ. Над їх ліквідацією працював ДТЕК. Дерева попід лініями електропередач — справжня проблема для електропостачальників. За словами Віталія Горкуна, ДТЕК планує звертатися до Кабінету Міністрів у зв’язку з хаотичним насадженням дерев під лініями електропередач. Гілля вростає у дроти, викликає коротке замикання. Необхідно, щоб штрафували людей, які повисаджували дерева. У кожної лінії електропередач є охоронні зони, де високорослі насадження заборонені. 

Через дерева трапилося коротке замикання і на вулиці Чернігівській, погоріла техніка. Тепер люди, які раніше горою стояли за кожну вишню чи абрикосу, уже згодні і на обрізку, і на видалення. Виникла думка запросити постраждалих з вулиці Чернігівської на вулицю Котляревського, щоб вони пояснили можливі наслідки власникам тамтешніх обійсть, де дерева ростуть у зоні ліній електропередач. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама