Коли будуть туалети на набережній та в парках Ірпеня

image
26 Травня 2020, 16:04
Поділитися:

Мешканці Ірпеня вкотре зіткнулись із гострою нестачею туалетів в зонах відпочинку.  Ірпінь- прогресивне місто, воно розбудовується, сюди їдуть туристи зі всієї України, а відсутність елементарних речей просто відлякує їх.
Зараз в Ірпені встановлено лише 3 громадські туалети: біля Еко-маркету в центрі місті, в парку Правика та на Привокзальній площі. Це компактні бокси на дві кабіни. Вони працюють на платній основі, зате доглянуті та чисті. 
Кореспонденти редакції “04597” звернулися докерівника КП “Благоустрій Ірпінь” ЮліїПрибилової і поцікавилися, коли з’являться туалети на набережній та в парку “Центральному”, де їх катастрофічно не вистачає.
“Раніше в Ірпені не було туалетів взагалі, а ті що були- туалетами назвати важко. На час карантину громадські туалети були зачинені. Зараз виділили кошти і ми замовили додатково 2 стаціонарні туалети, з них 1 розміститься на набережній, ближче до нової її частини, а інший- у парку “Центральний”. Це не означає, що ми приберемо біотуалети. Вони залишаться, бо є ті, хто не хоче йти до платної вбиральні”,- зауважує керівниця.
До слова, ціна вбиральні залишиться незмінною – 4 гривні. 

Біотуалети в Ірпені встановлено біля парку “Центральний, але містяни постійно жаліються на те, що туди зайти неможливо, там стоїть неприємний запах. Зі слів керівниці, біотуалет- це складно. “Зараз через послаблення карантину всі вийшли до парку на шашлики. Біля мангалів ніде стати і всі ці люди користуються біотуалетами.  Коли людей багато, його просто не встигають чистити. До прикладу, в п’ятницю його почистили,а вже в понеділок туди неможливо зайти”,- додає вона.

В Ірпінській міській раді питання громадських вбиралень піднімалося не один раз, але кошти виділялися з бюджету на більш нагальні питання.
“Я пояснювала, що це важливо. Питання з вбиральнями- це довгий процес. Ми виходимо на тендер з виділеними коштами, тоді ми чекаємо документи, потім проводимо торги, чекаємо поки виготовлять самі туалети, доставлять їх нам і лише потім встановлюємо. Я думаю, це займе десь 2 місяці”,- додає Юлія.
Хочеться додати, що проблема відсутності туалетів не лише туристична. Так, це псує імідж міста в очах відвідувачів, проте торкається і містян. Тож необхідність є, залишилося реалізувати.

“Проблема з туалетами є. Місто її усвідомлює і вирішує”,- Юлія Прибилова

А що ви думаєте з приводу вбиралень в Ірпені? Де їх не вистачає в Ірпені? Чекаємо на ваші коментарі.
Нагадаємо, що МОЗ розробило нові санітарні норми і згідно цього, в парках мають бути туалети. За новими нормами, в них мають бути встановлені столи для сповивання немовлят та доступ до питної води.
Підписуйтесь на нас уФейсбук, ІнстаграмтаТелеграм, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Читайте також: В Ірпені показали як дезінфікують спортклуби
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня