Колегія КОДА схвалила проєкт бюджету-2020 та Стратегію розвитку Київщини

image
20 Листопада 2019, 19:26
Поділитися:

20 листопада голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Чернишов провів засідання колегії облдержадміністрації, на якому розглянули та схвалили низку важливих питань розвитку області.

У засіданні взяли участь голова Київської обласної ради Микола Стариченко, представники депутатського корпусу, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади у Київській області.

Перед початком роботи колегії, відповідно до Указів Президента України, за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм Олексій Чернишов вручив державні нагороди видатним працівникам та діячам Київської області.

Під час засідання члени колегії розглянули та схвалили проєкт Програми соціально-економічного та культурно розвитку Київської області на 2020 рік, проєкт обласного бюджету на 2020 рік та схвалили в цілому проєкт Стратегії розвитку Київської області на період 2021-2027 років. В установленому порядку проєкти обласного бюджету та Стратегії розвитку буде підготовлено на розгляд Київської обласної ради.

Також було обговорено процес оптимізації структури районних державних адміністрацій. Кабінетом Міністрів України видано нову постанову від 03.11.2019 № 926 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України та скасування постанови Кабінету Міністрів України від 19 червня 2019 р. № 746», відповідно до якої гранична чисельність працівників РДА у Київській області складає 1855 одиниць (скорочено на 29,4%), у тому числі апарату – 350 (на 52%). Крім того, чисельність працівників служб у справах дітей скорочується в частині вакантних посад, чисельність працівників у структурних підрозділах з питань соціального захисту населення скорочується на 55 одиниць та в частині вакантних посад. Відтак, відповідальними керівниками облдержадміністрації буде підготовлено проєкт змін до попереднього розпорядження голови КОДА відповідно до нової постанови КМУ.

«Будь-яке скорочення, навіть однієї людини, одного працівника – це вже досить травматичний момент. Бо це чиясь особиста доля. І ми це розуміємо! Але без цього ми рухатись далі не можемо. Ми повинні оптимізувати свою чисельність та структуру», – наголосив Олексій Чернишов та зазначив, що відповідальність за це несуть керівники на місцях.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація