Колегія ГУ ПФУ у Київській області за підсумками роботи І півріччя 2019 року

image
26 Липня 2019, 15:52
Поділитися:

В м. Українка відбулось виїзне засідання колегії Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області за підсумками роботи у І півріччі 2019 року.

В роботі колегії взяли участь: заступник голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко, заступник голови Київської обласної державної адміністрації В’ячеслав Кучер, перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Київській області Андрій Круць, начальник Головного управління Держпраці у Київській області Роман Семчук, директор філії Київської міської дирекції АТ «Укрпошта» Валентин Олещенко, заступник голови Київської обласної об’єднаної організації роботодавців Віктор Воронін, директор Київського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів Міністерства соціальної політики України Сергій Подорожний.

Перед початком засідання колегії учасники заходу завітали на презентацію віддаленого робочого місця. Перевагою таких віддалених місць є зручність розташування. Учасникам колегії було продемонстровано, що в цьому пункті вже можна отримати весь спектр послуг за рахунок налагодженого захищеного каналу зв’язку. Виконуюча обов’язки Українського міського голови Тетяна Кучер подякувала за відкриття пункту прийому громадян саме в Українській міській раді, оскільки це дало змогу вирішувати пенсійні питання на місці.

На колегії були підведені підсумки роботи Головного управління за І півріччя 2019 року, про що доповів начальник головного управління Василь Фатхутдінов.

Протягом І півріччя 2019 року відбулось 3 масові перерахунки пенсій для цивільних пенсіонерів та 1 – для пенсіонерів-військовослужбовців.

«В даний час нами розпочато роботу по виконанню розпорядження Кабінету Міністрів України від 19.06.2019 №489-р «Про реалізацію пілотного проекту з організації доставки пенсій окремим категоріям осіб додому». Зазначений пілотний проект планується запровадити на Київщині, в Тетіївському районі. Понад 5000 особам цього району будуть доставлятися пенсійні виплати додому не листоношами Укрпошти, як це робилося завжди, а іншою організацією, з якою буде укладено угоду Ощадбанком» – зазначив Василь Гайнулович.

Очільник зауважив, що одним із найголовніших питань, які потребують вирішення – це погашення заборгованості по платежах, особливо тих, що впливають на розмір страхових виплат.

По питанню другому порядку денного, що стосується організації роботи відділів обслуговування громадян доповіла заступник начальника головного управління Галина Колошмай.

Галина Володимирівна зауважила, що на сьогодні в області прийом громадян здійснюється щоденно у 36 відділах обслуговування громадян, 77 пунктах прийому громадян та 57 агентських пунктах.

«Велика територія Київської області потребує створення додаткових місць обслуговування громадян, для зменшення соціальної напруги під час пенсійних реформ та з метою обізнаності громадян в пенсійному забезпеченні», – зауважила Галина Колошмай, тому було прийняте рішення щодо облаштування 2-х робочих місць в м. Чабани. Завдяки налагодженій роботі з багатьма органами місцевої влади досягнуто домовленості, що ремонті роботи та забезпечення меблями будуть проведені за рахунок бюджету Чабанівської селищної ради.

Про стан впровадження ретроконверсії в головному управління доповіла заступник начальника головного управління Олена Зорка.

Олена Юріївна розповіла про основні етапи проведення повної інвентаризації  та оцифрування (ретроконверсії) паперових пенсійних справ для завершення переходу на використання виключно електронної пенсійної справи.

На даний час в Київській області вже працює центр сканування в м. Кагарлик та завершуються роботи щодо створення ще одного центру в смт Баришівка.

Запрошені зауважили, що завдяки налагодженій співпраці вирішуються вкрай важливі питання, як для пенсіонерів, так і для контролюючих та виконуючих органів влади.

В’ячеслав Кучер подякував за плідну співпрацю і відзначив високий рівень та індивідуальний підхід в роботі, а також завзятість працівників Фонду.

Підсумовуючи, заступник голови правління Фонду Ірина Ковпашко окреслила ряд питань та новин сьогодення, що потребують поетапного впровадження. Зокрема, звернула увагу на те, що цього року Пенсійний фонд запроваджує новий сервіс веб-порталу електронних послуг –  призначення пенсії «в один дотик». Пенсіонер матиме змогу самостійно з дому подати пакет документів, а після відпрацювання його звернення в автоматичному режимі та прийняття рішення про призначення пенсії людину запросять до відділення Фонду для видачі пенсійного посвідчення.

По завершенню засідання учасники заходу відвідали Трипільську теплову електростанцію де керівник головного управління вручив директору ТЕС Петру Кравцю Подяку головного управління пенсійного фонду України у Київській області за плідну співпрацю щодо реалізації державної політики у сфері пенсійного забезпечення, активну громадську позицію та підтримку у реалізації соціальних програм  та Київський обласний археологічний музей.

Трипільська ТЕС – найпотужніша теплоелектростанція на Київщині та, одночасно, є найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області. Тут працює 1519 осіб, середня заробітна плата яких становить 16 788,91 грн.. Трипільська теплова електростанція є одним з найбільших платників по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах. Підприємство розташоване в Обухівському районі на березі Канівського водосховища на Дніпровському узбережжі в 45 км південніше Києва, поблизу села Трипілля.

Також запрошеним та пенсійникам провели екскурсію по державному Київському обласному археологічному музею. Тут відвідувачам  відкривається відома Трипільська культура з безліччю загадок та сенсацій. Музей розташований у серці історичної частини Трипілля, де близько тисячі років тому був заснований давньоруський Треполь. В експозицію музею входить велика кількість археологічних знахідок трипільської культури.

Так, присутнім вдалось поєднати корисне з приємним, провівши важливий захід Фонду та «доторкнулися» до безцінної історичної спадщини, що впродовж віків увібрала в себе генетичну пам’ять нашого народу.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація