Koktebel Jazz Festival 2019 у Києві: коли, де, чому

image
26 Липня 2019, 17:55
Поділитися:

Koktebel Jazz Festival 2019 відбудеться 6 – 8 вересня на Трухановому острові у форматі «Творча дача». Про це повідомила прес-служба фестивалю. 
 
У 2019 Koktebel Jazz Festival пройде в Києві на березі Дніпра. У програмі заплановані резиденції «Острів Крим», присвячена мистецтву кримських артистів, «Кoktebel Jazz Stage» у партнерстві з ЮБК, «Koktebel free beech club» у партнерстві з творчою спільнотою та київським клубом «Х.Л.А.М». Обіцяють багато авторської української музики, нові проекти відомих музикантів і секретні гості, багато перформансів та імпровізацій. Обов’язково відбудеться вже традиційний фестиваль «Артишок» з майстер класами, творчими зустрічами та майстернями. Організатори обіцяють сюрпризи та несподівані активності. Запланована традиційна дитяча програма та майданчик ретро джазу. 
 
Чому у Києві, а не в Чорноморську?
 
Фестиваль існує з 2003 року і традиційно проводився в Коктебелі (АР Крим). Після анексії Криму він спочатку переїхав до Затоки, а потім до Чорноморська. 
– На жаль, іноді не співпадають бачення напрямів розвитку фестивалю та місцевих органів влади. В умовах децентралізації саме місцеві органи самоврядування визначають пріоритети. Для когось розвиток подієвого туризму на часі, а для когось важливі інші речі. Наприклад, розвиток промислового потенціалу міста. Цього року майданчиків для фестивалю у дуже красивому і затишному місті не знайшлося, – пояснюють у прес-службі фестивалю. – Щоб уникнути непорозуміння, підкреслимо: фестиваль просив надати саме місце, а не кошти. Але комерційні умови виявилися значно вищими за фестивальні можливості з урахуванням того, що дві третини подій Джаз Коктебель – публічні, а вимоги грантів потребують доброго обґрунтування і реальних цін. 

Чому «Творча дача», та на що чекати?
 
«Бачити нові можливості» – це давній мем команди Джаз Коктебель. Творчу відпустку часто проводять поруч – на дачі. Ми хочемо відпочивати, тестуючи нові формати та проекти, ми хочемо згадати атмосферу перших фестивалів біля Карадагу та Дому-Музею Волошина, який народився саме у Києві. 

Організатори запланували три арт-резиденції. Кожна з особливою програмою: 
«Кoktebel Jazz Stage» у партнерстві з ЮБК.
«Koktebel free beech club» у партнерстві з творчою спільнотою та київським клубом «Х.Л.А.М». Саме тут можна буде почути сучасну і цікаву електронну музику, прийняти участь у майстер-класах, лекціях, кінопоказах нашого традиційного фестивалю сучасного мистецтва «Артишок».
Третя  резиденція буде присвячена сучасній кримській культурі та нагадає всім, що Крим і Коктебель – там, де ми. І це Україна. Наразі її робоча назва – «Острів Крим».

І як завжди все буде дуже атмосферно і затишно, буде багато нової музики та буде багато наших друзів-музикантів, які вже долучилися до підготовки особливої програми. Ми запропонуємо нашим гостям стати дачниками, але творчими, прийти до нас всією родиною і знайти кожному щось до душі. 

Що далі? 
 
– Обов’язково буде Koktebel Jazz Festival 2020 на березі моря. І як завжди буде море, гарні люди поруч, чудова музика, яка проведе всіх у окрему реальність Джаз Коктебелю і ми будемо щасливі разом!  обіцяють організатори фестивалю. – Вже восени ми поїдемо до експедиції дивитись нові локації та будемо шукати таких же мрійників, як і сам фестиваль з 17-річною історією. Джаз Коктебель відкритий до пропозицій та партнерств! 

Новини Києва – оперативно і лаконічно в Telegram!

Джерело: Вечірній Київ