КОДА вшанувала ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

image
10 Грудня 2019, 17:48
Поділитися:

Київська обласна державна адміністрація на чолі з Олексієм Чернишовим взяла участь у заході з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Зустріч представників Київської ОДА та Київської обласної ради із понад трьома десятками ліквідаторів катастрофи відбулася у вівторок, 10 грудня, у національному музеї Чорнобиль у м. Києві.

Хвилиною мовчання присутні вшанували всіх, хто віддав життя, усуваючи наслідки аварії на атомній електростанції 26 квітня 1986 року.

«Чорнобиль — це катастрофа світового рівня. Жодна статистика не покаже, скільки людських доль понівечено цією жахливою трагедією. Ми мусимо подякувати цим героям і завжди пам’ятати їх та їхні родини», – відзначив голова КОДА Олексій Чернишов.

Очільник області наголосив, що у 2019 році  на Київську область за бюджетною програмою «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» було виділено бюджетних коштів на загальну суму 661 млн 741 тис. гривень. На сьогодні оздоровлено 4805 осіб  першої категорії та 44 дітей з інвалідністю.

«Та водночас, жодні гроші не компенсують людям понесені ними втрати. Втрати, які  ми особисто несемо донині», – зауважив Олексій Чернишов.

Під час заходу голова КОДА Олексій Чернишов і перший заступник голови Київської облради Тетяна Семенова вручили почесні нагороди учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильський АЕС.

 

Довідка

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС щорічно відзначають 14 грудня згідно з Указом Президента України від 10 листопада 2006 року № 945/2006 «Про День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС».

Київська область нараховує 601 162 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них 34 660 осіб – учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, з яких 10 922 — особи з інвалідністю.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація