КОДА розпочала серію промотурів туристичними місцями Київщини

image
16 Вересня 2020, 15:37
Поділитися:

У рамках масштабного проєкту популяризації внутрішнього туризму «Мандруй Україною», ініційованого Офісом Президента України та Державним агентством розвитку туризму України, за підтримки голови Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна Департаментом економіки і цифровізації КОДА розпочато серію промо турів туристичними місцями Київщини. Заходи проводяться в рамках Програми залучення інвестицій та поліпшення інвестиційного клімату Київської області.

Так, перший промотур «Ключі від Вишгорода» для туроператорів, блогерів та журналістів відбувся 11-12 вересня за підтримки КЗ КОР Вишгородський історико-культурний заповідник, у рамках меморандуму про співпрацю з Всеукраїнською асоціацією гідів та Туристичного кластеру Вишгорода.

Програма промотуру містила як традиційні елементи, так і новітні пропозиції відпочинково-пізнавального характеру, в якій застосовані найпопулярніші європейські тренди сучасних екскурсійних форм  та турів вихідного дня.

Вишгородщина – край багатий історико-культурною спадщиною, природною красою, давніми ремеслами і унікальними пам‘ятками.

Під час туру учасники побували на оглядовому майданчику на Вишгорі, звідки відкриваються неймовірні краєвиди, де почули легенди Вишгородщини. А ще – скуштували смачного квасу, дізналися про непересічну більш як тисячолітню історію церкви Бориса і Гліба, почули про давні ремесла, що побутували в краї, зокрема, про поширене в часи Київської Русі гончарство  і побачили єдину в Східній Європі збережену піч для випалювання кераміки ХІ ст., що експонується у музеї давньоруського гончарства ВІКЗ.

Також насолодилися мальовничою природою в Сухолуччі, прогулянкою Київським морем на теплоході «Резон» та слухали розповідь про Історичне Межигір’я від відомого краєзнавця Геннадія Межигірського.

Крім екскурсійної програми туру учасники відвідали дегустацію локальних продуктів.

Попереду нові відкриття!

Мандруй з нами Київщиною!

Київщина – це твій калейдоскоп вражень!

#МандруйКиївщиною

#МандруйУкраїною



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація