Книгу-хроніку «Битва за Ірпінь» розіграли на благодійному аукціоні — ITV

image
10 Квітня 2023, 14:18
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Видавництво «Саміт-книга» передало на благодійний аукціон книжку Петра Щербини «Битва за Ірпінь». Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав директор видавництва Іван Степурін.

Такий аукціон провели на концерті українського гурту «Кам’яний гість». Книжку розіграли у лоті від лідера гурту Юрія Вереса. Разом з книжкою у цьому лоті були диски гурту «Кам’яний гість», футболка з емблемою гурту, видання «Книга Року», де зібрані переклади світових рок-хітів, та фотографії лідера гурту. Увесь цей набір продали за 4 тисячі гривень.

«Оце дуже цінно, тому що Ви не купите це в жодному магазині. Книжка «Битва за Ірпінь» Петра Щербини. Тут зібрана інформація в хронологічному порядку, як все було. Вона правдива, вона цікава», — розповів про книгу «Битва за Ірпінь» лідер гурту «Кам’яний гість» Юрій Верес.

Усі зібрані на аукціоні кошти підуть на благодійний фонд «Мрія», який допомагає сім’ям полонених та сприяє процесу обміну.

Нагадаємо, книжку-хроніку «Битва за Ірпінь» презентували у січні цього року. Видання книжки — це спільний проєкт автора Петра Щербини, Міністерства культури та інформаційної політики України і видавництва «Саміт-Книга».

Також у березні, до річниці визволення Ірпеня, вийшов фільм «Форпост Ірпінь», який було створено на основі цієї книги. Відеоматеріали фільму зняті безпосередніми учасниками подій в Ірпені – воїнами територіальної оборони та ЗСУ, лікарями, волонтерами, цивільними жителями, які евакуювалися. Основна сюжетна лінія – оборона Ірпеня силами ЗСУ та Територіальної оборони з 24 лютого по 28 березня 2022 року. Подивитись фільм можна на на САЙТІ та на YouTube-каналі.



Джерело: ITV