КМВА затвердила Положення про пам’ятку природи місцевого значення “Гнілецька верба”

image
31 Січня 2023, 18:50
Поділитися:

31 січня 2023 г. 18:43

Київська міська військова адміністрація (КМВА) затвердила Положення про пам’ятку природи місцевого значення “Гнілецька верба”. Дерево білої верби знаходиться у Деснянському районі столиці, в урочищі Городище.

Про це, як передає KВ, йдеться у розпорядженні КМВА № 46 від 30 січня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як йдеться у документі розпорядження, дерево верби білої у Деснянському районі в урочищі Городище був оголошений пам’яткою природи місцевого значення рішенням Київської міської ради від 17 липня 2008 року № 19/19.

Дана пам’ятка природи входить до складу природно-заповідного фонду України, який охороняється як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення й використання.

Пам’ятка природи на момент оголошення являла собою велетенське дерево верби білої, яка розташована на вул. Деснянській, урочище Городище у Голосіївському районі Києва.

Наразі дерево перебуває у віданні комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Деснянського району.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як зазначається у розпорядженні, пам’ятка природи була оголошена з метою охорони та збереження у природньому стані унікального дерева, як складової частини світової системи природних територій, цінної в науковому, пізнавальному та естетичному відношеннях.

На території, де розташована пам’ятка природи заборонено проведення будь-якої діяльності, що загрожує її збереженню, у тому числі механічне, хімічне, термальне пошкодження та знищення пам’ятки природи, будь-яке засмічення та забруднення, порушення гідрологічного та гідрохімічного режимів, будь-яке будівництво будівель та споруд тощо.

“Порушення законодавства України про охорону навколишнього природного середовища тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільну або кримінальну відповідальність”, – наголошується у документі розпорядження КМВА.

Нагадаємо, у Київській міській військовій адміністрації (КМВА) затвердили Положення про ботанічну пам’ятку природи місцевого значення “Дуб Красень”. 400-річний дуб знаходиться у Голосіївському районі столиці.

Також схоже Положення було затверджено КМВА щодо пам’ятки природи місцевого значення “Дуб на Сетомлі”. 400-річний дуб знаходиться у Шевченківському районі столиці (на території парку “Нивки”).

Читайте: КМВА затвердила Положення про пам’ятку природи місцевого значення “Дуб на Сетомлі”

Фото: Вікі

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона