КМДА знов самоусунулась, радить “холодним будинкам” створювати ОСББ, а не кивати на столичну владу

image
15 Листопада 2023, 20:32
Поділитися:

15 листопада 2023 г. 20:22

Мешканцям будинків з автономними котельнями, де зафіксовані борги за газ і є проблеми з їхнім технічним обслуговуванням, необхідно створити ОСББ. Це радить КМДА, зважаючи на проблеми жильців з відсутністю теплопостачання в окремих житлових комплексах столиці. Як виглядає, столична влада знову перекладає відповідальність за багаторічну неврегульовану житлово-комунальну халепу на мешканців.

Про цеKВ дізналася з повідомлення на Офіційному порталі Києва 15 листопада 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Вирішити проблему з теплопостачанням у будинках з автономними газовими котельнями можливо за умови самоорганізації мешканців та їхньої безпосередньої участі в управлінні будинком. Шляхом проведення будинкових зборів співвласники зможуть обирати та контролювати обслуговуючу компанію, на яку будуть покладені обов’язки належного утримання інженерних мереж та обладнання”, – сказано в релізі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В іншому випадку, ведуть далі столичні власті, “як свідчить практика не лише Києва, а й інших міст України, котельні, індивідуальні теплові пункти (ІТП), системи протипожежної сигналізації й димовидалення за кілька років доводяться до жахливого технічного стану, і витрати на їхній ремонт і приведення в робочий стан значно вищі. Ці витрати в будь-якому випадку лягають на плечі співвласників будинку”.

“Найбільш дієвим рішенням для мешканців стане процедура створення ОСББ після того, як у будинках буде надано більшу половину прав власності на квартири та житлові приміщення”, – каже влада, що акцентувала на саме такому шляху вирішення проблеми і раніше.

Читайте: Деякі столичні ЖК залишаються без опалення через борги за газ та відсутність договорів – КМДА

Фото: ілюстративне, з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона