КМДА вказала судновласникам на алгоритм отримання дозволу на вихід суден на ріку Дніпро

КМДА вказала судновласникам на алгоритм отримання дозволу на вихід суден на ріку Дніпро
20 Жовтня 2023, 17:37
Поділитися:

20 жовтня 2023 г. 17:26

На час війни рух суден річкою Дніпро не заборонений, але є процедура отримання дозволу на це. Його можна отримати за алгоритмом, який пояснили у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА.

Про цеKВ дізналася з повідомлення на Офіційному порталі Києва 20 жовтня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Як зазначають у Департаменті, судновласники (…) мають не пізніше ніж за 7 робочих днів до виходу судна подати до Київської міської військової адміністрації заяву з додатком за формою одночасно на дві електронні пошти: [emailprotected] та [emailprotected]”, – сказано в повідомленні.

“Якщо вихід судна здійснюється регулярно, заяву можна подавати одразу на всі заплановані виходи, але не більше, ніж на один місяць”, – підкреслюють у столичній владі.

Там зауважують, що дозвіл на вихід суден видається комендантом Північної комендатури в електронній формі на кожен тиждень.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У “разі проведення спортивного чи іншого масового заходу на воді відповідальність за дотримання правил безпеки під час повітряної тривоги несе організатор заходу”, – зауважує транспортний департамент Київської міської державної адміністрації (КМДА).

При цьому, дозвіл на вихід судна “не є дозволом на здійснення підприємницької чи іншого виду діяльності. Такі дозволи (спеціальний дозвіл на користування надрами тощо) отримуються у встановленому законом порядку”.

Читайте: У Києві заборонили навігацію малих річкових, спортивних суден і засобів для розваг на воді

Фото: “Вечірній Київ”

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона