КМДА організовує екскурсійні тури по місцях зйомок серіалу “Чорнобиль”

image
11 Червня 2019, 13:21
Поділитися:

Після виходу серіалу НВО “Чорнобиль” про катастрофу на ЧАЕС, кількість бажаючих побачити атомну електростанцію, та локації, пов’язані зі зйомками фільму кардинально збільшились. Щоб упорядкувати потік туристів в КМДА вирішили організувати екскурсійні тури.

Нарешті владні інституції почали користуватися туристичним бумом, і використовувати наплив бажаючих відвідати українські локації.
Як повідомляє сайт “Коментарі. Київ” в КМДА заявили, що готують короткі і більш тривалі маршрути. Охочих водитимуть по місцях зйомки серіалу в Києві і Чорнобильській зоні, гіди розповідатимуть історії про зйомку епізодів і інформацію про локації. У минулому році на території зони відчуження побували туристи із 112 країн світу.

Однак, вже після виходу перших серій цього року кількість відвідувачів різко зросла. У турфірмі SoloEast розповіли, що у травні кількість туристів збільшилась на 30%, а на літо заброньовано на 40% більше місць. Фірма Chernobyl Tour також повідомила про зростання попиту на екскурсії на 30-40% після виходу серіалу.

Покази п’ятисерійної драми “Чорнобиль” від HBO стартували шостого травня, незабаром після 33-х роковин аварії на Чорнобильській атомній електростанції, що сталася 26 квітня 1986 року.



Джерело: Буча є Буча