Кличко звернувся у НАБУ через заяву Богдана про пропозицію хабара

image
1 Серпня 2019, 09:41
Поділитися:

«Я звернувся в НАБУ, аби там відкрили кримінальне провадження за заявою керівника Офісу Президента Андрія Богдана про пропозицію йому якимись особами хабара».

Про це написав на своїй сторінці у Facebook мер Києва Віталій Кличко.

«30 липня 2019 року на прес-конференції пан Богдан заявив представникам ЗМІ, що йому, в розмові, пропонували хабар в 20 мільйонів доларів. І, нібито, ця розмова була здійснена в інтересах Київського міського голови, тобто у моїх інтересах. Я не уповноважував жодну особу на подібні «переговори»! А такі висловлювання пана Богдана, який є Керівником Офісу Президента України, підлягають перевірці у рамках досудового розслідування, оскільки можуть свідчити про вчинення кримінальних правопорушень», – зазначив голова КМДА.

«Якщо хтось до когось звертався, потрібно встановити хто, від чийого імені і з якою пропозицією. А також — з’ясувати чи отримала посадова особа неправомірну вигоду. Після цього слідчі мають або оголосити підозри встановленим особам, або я буду вимагати від пана Богдана вибачень за розповсюдження неправдивої інформації.

Наслідком подібних заяв повинне бути не тільки оприлюднення їх на прес-конференціях. Переконаний, що у НАБУ є всі можливості розслідувати оприлюднену інформацію і встановити істину в цій справі. І сподіваюся, що пан Богдан сприятиме розслідуванню. Якщо, звичайно, керівник Офісу Президента України, сказав журналістам правду», – йдеться у дописі Віталія Кличка.

Нагадаємо, що керівник Офісу Президента Андрій Богдан заявив на пресконференції, що йому пропонували 20 млн грн., аби Віталія Кличка не звільняли.

Віталій Кличко, у свою чергу, назвав заяви Богдана «маніпулятивними».

Читайте також: Кличко показав, як на Оболоні ремонтують дитсадок №593 (відео)

Читайте також: В Україні запустили перший портал відкритих геоданих

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV