Кличко викрили у брехні і вимагають плани будівництва та фінансування метро на Виноградар

image
7 Червня 2021, 16:08
Поділитися:

7 июня 2021 г. 16:01

Мер Києва Віталій Кличко, за інформацією політолога Віталія Кулика, заявив невірні терміни здачі в експлуатацію станцій метро на Виноградарі.

Про це KV стало відомо з блогу Віталія Кулика на censor.net.

“Виявляється, Кличко бреше про терміни будівництва метро на Виноградар! Чому? А тому, що громадськості не представили план план будівництва і фінплан за підписом голови “Метрополітену” Віктора Брагінського. Так! Я, як киянин, як громадський активіст, вимагаю від КМДА показати цей план, щоб кияни розуміли – куди і як йдуть 4 млрд гривень, виділені на цей проект. Нещодавно Кличко хизувався тим, що вже закритим способом, тобто за допомогою прохідницького щита, прокладено близько 900 з 1300 метрів тунелю на Виноградар. Однак мер столиці навмисне упускає один дуже важливий момент. Як виявилося, 900 м тунелю проклали тільки в один бік”, – написав Кулик.

в Телеграм

Він стверджує, що продовження “Зеленої гілки” не готове навіть наполовину, а заяви мера про активне будівництво – не більше ніж піар.

“Як відомо, прогін метро складається з двох тунелів. Виходячи з цього можна сказати, що тунелі метро на Виноградар не готові і наполовину (менше 50%). До слова, тунель закритим способом риють від станції “Сирець” до станції “Мостиська”. А тунель до наступної станції “Проспект Правди” повинен будуватися відкритим способом. Ось ніяких робіт на цій ділянці не спостерігається. Тому недавні заяви Кличка про те, що до кінця року буде дві або навіть одна станція – є не більше, ніж маніпуляцією. Мета якої – попіарити мера і якось виправдати “розпил” виділених на будівництво цієї гілки метро 4 млрд гривень Кличком і главою “Київського метрополітену” Брагінським.

При цьому ніхто досі не бачив ні плану будівництва, ні плану фінансування метро на Виноградар, хоча обидва документи повинні існувати за підписом того ж Брагінського”, – зазначив Віталій Кулик.

Також він закликає вимагати оприлюднення плану будівництва та пояснення “куди пішли 4 млрд гривень”.

“Тому закликаю журналістів, громадських активістів і народних депутатів писати запити і публічно вимагати від мера Кличко, щоб той надав офіційний план будівництва метро на Виноградар і пояснив, куди пішли 4 млрд гривень. Також закликаю правоохоронців звернути увагу на цю ситуацію. Є великі підозри, що через корупцію, яка обплутала Київ за мерства Кличка, кияни не побачать ні цих грошей, ні нових станцій метро”, – завершив Віталій Кулик.

Читайте: Кличко з Густєлєвим затягують ремонт Шулявського моста, списуючи на нього мільярди з бюджету, – Віталій Кулик

Фото: KV

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона