Кличко використав гроші, виділені на боротьбу з COVID-19, на самопіар, – Томенко

image
3 Вересня 2020, 10:18
Поділитися:

3 сентября 2020 г. 10:12

Мер столиці Віталій Кличко, на переконання лідера партії та громадської організації “Рідна Країна” Миколи Томенко, використав гроші, виділені на боротьбу з COVID-19, на самопіар. Він вважає, аби розвіяти ці підозри мер мав би надати детальний звіт щодо використання бюджетних коштів.

Про це KV стало відомо з заяви лідера партії та громадської організації “Рідна Країна” Микола Томенко в Фейсбук.

“Кличко використав гроші, виділені на боротьбу з COVID-19, на самопіар. Поки ВООЗ попереджає про нову хвилю захворювання, міський голова Віталій Кличко зайнятий передвиборчим піаром. У цей час втрати бюджету міста через карантин тільки за перші два місяці ізоляції 1,5 млрд гривень. Жорсткі обмеження по відношенню до бізнесу та відсутність системної політики підтримки підприємців столиці залишили величезну дірку в бюджеті, що вже змусило Київраду обмежити витрати на соціальні програми. Розпіарені “льготи” для бізнесу насправді обернулися штрафами та перевірками, що призвело до вбивства малого і середнього бізнесу – одного з основних джерел наповнення міської казни”, – заявив Микола Томенко.

в Телеграм

Він зазначив, що разом з тим, залишається секретом куди команда мера витратила шалені кошти на боротьбу з COVID-19.

“Київ отримав найбільшу допомогу на боротьбу з пандемією з державного бюджету – 3,22 млрд гривень! При цьому, за словами самого Кличка, з міського бюджету на ці ж цілі було виділено 260 млн гривень. Попри шалену кількість грошей, на сьогодні лікарні як не були забезпечені повною мірою захистом, так і залишаються чекати допомоги від волонтерів та меценатів. Більше того, сьогодні в столиці вже є проблема з наявністю вільних місць в інфекційних відділеннях. Влада так само не забезпечила до навчального року школи та дошкільні заклади термометрами та дозаторами. Ми також спостерігаємо монополію на ринку тестування на COVID-19. За логікою, робити тест мали б масово й дешевше в державних закладах охорони здоров`я. Натомість ми бачимо явну монополію приватних закладів, де ціни для тестувальників в рази вищі”, – відмітив Микола Томенко.

На його думку, найцікавіше те, що жодного звіту про використання цих коштів, виділених на боротьбу з COVID, Віталій Кличко не оприлюднив.

“Куди пішли гроші? Ми бачили меценатів та волонтерів, які розвозили допомогу по лікарнях. Але ми не бачили, щоб допомогу надавало місто. Єдине, що було видно – це піар-плакати самого Кличка, якими було завішано весь Київ. То, може, всі гроші на боротьбу з вірусом пішли на піар мера?” – задався питанням Микола Томенко.

Він впевнений, аби розвіяти підозри мер мав би надати звіт щодо використання бюджетних коштів.

“Наша команда громадського руху “Рідна Країна” вимагає від Віталія Кличка надати повний та докладний звіт щодо витрат Києвом коштів, виділених на боротьбу з коронавірусом. Ми наполягаємо на тому, що Кличко використовував ці кошти непрозоро та не за цільовим призначенням, а на самопіар. І якщо мер відмовиться звітувати з цього приводу, то ми наполягатимемо на зовнішньому аудиті цих витрат”, – заключив Микола Томенко.

Читайте: Томенко: На піар Кличка та його команди були витрачені колосальні кошти з бюджету Києва

Фото: KV

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона