Кличко: ВР фактично позбавила ОМС можливості допомагати ЗСУ, коли вилучила “військовий ПДФО” з місцевих бюджетів

Кличко: ВР фактично позбавила ОМС можливості допомагати ЗСУ, коли вилучила “військовий ПДФО” з місцевих бюджетів
8 Листопада 2023, 17:19
Поділитися:

8 листопада 2023 г. 17:05

Київський міський голова Віталій Кличко вважає, що рішення Верховної Ради (ВР) про переспрямування податку з доходів фізичних осіб (ПДФО), який сплачують військові, з бюджетів органів місцевого самоврядування (ОМС) до державного бюджету позбавить місцеву владу можливості допомагати Збройним Силам України, а “особливо вдарить” по невеликих містах, де ПДФО становив значну частину місцевого бюджету.

Про цеKВ дізналася з заяви мера столиці Віталія Кличка, який також очолює Асоціацію міст України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Забравши у міст і селищ військовий ПДФО (ще й заднім числом), Верховна рада, уряд демонструють, що центральна влада не впоралася з фінансуванням армії. І тепер намагається перекласти це на місцеве самоврядування. Це при тому, що всі міста й так платять в Держбюджет 40% ПДФО своїх громад. А Київ – 60%. І всі міста також додатково спрямовують на допомогу захисникам кошти з бюджетів громад”, – заявив Віталій Кличко.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Він каже, що рішення ВР “особливо вдарить по невеликих містах і містечках, де військовий ПДФО становив значну частину бюджету”.

Як інформувала КВ, сьогодні, 8 листопада ВР прийняла у повторному другому читанні законопроект, який передбачає заднім числом (з 1 жовтня) забрати у місцевих бюджетів частину ПДФО, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу.

За законопроектом, кошти направлятимуться не до бюджету громад, а до спеціального фонду державного бюджету на закупівлю дронів, артилерійських снарядів, зброї та боєприпасів.

Читайте: Рада з другої спроби все-таки забрала “військовий ПДФО” у громад

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона