Кличко відкрив третю чергу парку Наталка і пообіцяв четверту

image
6 Листопада 2019, 14:23
Поділитися:

Сьогодні мер Києва Віталій Кличко відкрив третю чергу парку «Наталка», яка знаходиться впритул до столичного «Водного стадіону».

«Вечірній Київ вже показував, наскільки розкішним є цей парк. Тут розміщуються шикарні газони й клумби, створені зеленбудівцями Оболонського району, зі смаком оформлені рослинами, які не часто зустрічаються у столиці. Багато локацій з лавандою, різними злаковими культурами, які нині вже відцвіли, але порадують киян наступної весни. Облаштована система вело- та бігових доріжок великої протяжності, є система поливу, постійного прибирання, відеонагляду, працюють туалети, у третій черзі парку є два великих майданчики для вигулу собак й відпочинку їх господарів. Для спортсменів створили футбольне поле, баскетбольний майданчик, інклюзивний майданчик для людей з обмеженими можливостями та гігантський дитячий ігровий майданчик. 

Парк «Наталка» унікальний тим, що поряд з розкішними й доглянутими галявинами, клумбами, доріжками біля самої води є і незаймана частина берега Дніпра, де для рибалок було зроблено елементарні, але численні насипи каміння під вимостки.

На узбережжі також була залишена заплавна рослинність, густо заселена качками й водяними курочками. Ближче до зими в акваторії парку регулярно з’являються лебеді.

– Колись ми, разом із громадськістю, захистили парк «Наталка» від забудови. У 2017 році масштабно оновили першу чергу парку, минулого року  другу. А тепер презентуємо третю чергу – майже 9 гектарів облаштованої комфортної території,  зазначив Кличко. – Сьогодні «Наталка» є золотим стандартом парків у Києві. І не поступається та, навіть, краще багатьох європейських зон відпочинку. Люди дякують за цей парк і їдуть сюди з усього міста, щоб відпочити тут з дітьми, зайнятися спортом. І наше завдання – щоб у кожному районі столиці був парк такого ж рівня– сказав Кличко. – Київ  місто парків! І ми працюємо, аби наші парки були справді європейського рівня. Щоб киянам було комфортно і приємно в них відпочивати.

Нагадаємо, у столиці цього року вже оновили 31 парк та сквер. Наразі тривають роботи і в інших міських парках, зокрема в зоні відпочинку «Лебедине» на Позняках, завершують капремонт у парку «Совки». Також у планах міста капремонт і четвертої черги парку «Наталка». 

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniy.kyiv.ua

Джерело: Вечірній Київ