Кличко відкрив новий фонтан зі скульптурою Архистратига Михаїла

image
19 Вересня 2020, 17:06
Поділитися:

19 вересня, у  День спомину чуда Архистратига Михаїла мер Києва Віталій Кличко відкрив символічну композицію – новий фонтан зі скульптурою Архистратига Михаїла у парку «Володимирська гірка».  

Разом із мером Києва композицію урочисто відкрили сучасні захисники України: ветеран АТО з позивним «Ірландець» Володимир Сергієвський, начальник караулу 12-ої Державної пожежно-рятувальної частини міста Києва Руслан Черкасов та лікарка-інфекціоністка Олександрівської лікарні Татьяна Гайнутдінова. Також на церемонії були присутні представники всіх релігійних конфесій столиці. Про це повідомлує пресслужба мера.

За словами мера Києва, дзвін, на якому встановлена скульптура Архангела Михаїла, символізує всю красу, толерантність і розмаїття нашого міста. Його пагорби і храми різних конфесій. 

 

– Сьогодні ми відкриваємо не просто фонтан. Це – символічна композиція. Ми вшановуємо київських захисників і охоронців нашого міста. Архангел Михаїл шанований в релігійному епосі янгол. І на близькому сході, і в християнстві. Фігура Архангела Михаїла – елемент герба нашого міста. Скульптури Архистратига прикрашали та охороняли Київ і у середньовіччя, і в більш пізні часи. У 1997-98 роках, коли відновлювали і реставрували Михайлівський Золотоверхий собор, ми з братом, разом з іншими меценатами, фінансували створення барельєфа Архангела. Що встановили над Михайлівським собором між його куполами. І тоді я мріяв, що скульптура Архангела обов’язково має бути на Володимирській гірці. Біля собору. Мрії втілюються! Сьогодні ми відкриваємо дуже гарну, можна сказати, ювелірну скульптуру Архангела Михаїла, що вінчає новий фонтан! – наголосив Віталій Кличко.

 

Мер подякував митцям, які створили фонтан. А також  меценатам, за кошти яких було створено скульптуру Архистратига Михаїла. Місто ж фінансувало встановлення чаші фонтану.

Наталка Марків

 

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ