Кличко: у грудні відкриємо новий дитсадок, будуються ще шість

image
11 Жовтня 2019, 16:10
Поділитися:

На початку грудня у Києві планують відкрити новий дитячий садок на вулиці Бориспільській в Дарницькому районі столиці. А в наступному році – ще 6 новозбудованих чи повністю реконструйованих закладів дошкільної освіти. 

Нині тривають роботи зі спорудження дитячих закладів на Троєщині та на бульварі Вацлава Гавела – в Солом’янському районі.

Мер столиці Віталій Кличко перевірив, як йдуть роботи на будівництві нового дитячого садочку на вулиці Радунській на Троєщині.

– На місці колишньої стихійної парковки в 24-му мікрорайоні  масиву Вигурівщина-Троєщина тривають активні роботи зі зведення нового дитячого садочку. Розпочали будівництво цього року. І вже звели три поверхи та на 70 відсотків верхній технічний поверх. Плануємо відкрити садок в серпні 2020 року, сказав Кличко.

У дитячий садок розрахований на 260 місць 14 груп. Передбачено басейн, спортивну та актову зали, кабінети логопеда і психолога. Будівля зроблять повністю енергоефективною, з сучасними системами вентиляції та опалення. Все освітлення в садку – енергозберігаюче. У приміщенні встановлять бойлери.

Мер столиці підкреслив, що, як і в усіх садочках столиці, у цьому дитячому закладі встановлять відеоспостереження – внутрішнє та зовнішнє, охоронну сигналізацію, домофонний зв’язок на вході на територію і в будівлю. Адже безпека дітей  перш за все! Територія садочка буде облаштована та озеленена для прогулянок та ігор.

Кошторисна вартість будівництва 152 млн грн. На 2019 рік на будівництво дитсадка передбачено 61 млн грн. З моменту початку будівництва виконано робіт на майже 36 млн грн.

Після дитсадка ми розпочнемо будувати поруч нову школу. Адже вона дуже потрібна у цьому мікрорайоні. Нині тривають роботи з розробки проєктно-кошторисної документації, – додав мер Києва. 

Віталій Кличко нагадав, що новий дитячий садок на бульварі Вацлава Гавела в Солом’янському районі будують на місці недобудованого ще з 80-х років дитсадка, фундамент якого довелося повністю демонтувати.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ