Кличко розповів, чи готовий Київ до можливих блекаутів

image
28 Листопада 2023, 14:33
Поділитися:

Київ спрямував частину коштів з бюджету на придбання пересувних котелень та альтернативних джерел живлення на тих об’єктах, де дозволяє потужність.

Як повідомив Офіційний портал Києва, про це розповів міський голова Віталій Кличко в ефірі телеканалу “Київ”.

“Цього року з бюджету міста понад мільярд гривень спрямували на ремонти обладнання теплоджерел, що було пошкоджене під час обстрілів. А також на придбання пересувних котелень, які забезпечуватимуть теплом заклади соціальної сфери, зокрема, лікарні, – у випадку надзвичайної ситуації. Місто сформувало арсенал альтернативних джерел живлення на тих об’єктах, де дозволяє потужність. Наприклад, понад дві третини котелень “Київтеплоенерго” забезпечили генераторами, щоб у разі вимкнення світла вони продовжували працювати і подавати тепло будинкам”, – сказав Кличко.

Що стосується пунктів обігріву, то, за його словами, у столиці вже оснащені необхідною технікою та речами понад 970 пунктів. Здебільшого це міські комунальні пункти – їх більше 700. Також є пункти ДСНС та локації, створені власниками бізнесу.

Міський голова нагадав, що минулої зими внаслідок атак росіян було серйозно пошкоджено близько 63% обладнання, необхідного для стабільного проходження опалювального сезону.

Нагадаємо, в ніч на 25 листопада Київ пережив наймасштабнішу атаку дронами за весь час війни: тривога у столиці лунала протягом шести годин.

Хочете дізнаватись ще більше новин Києва, Київщини та України? Тоді хутчіш долучайтесь до нашого Telegram-каналу “Головні новини Києва – 44.ua”.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua