Кличко прагне остаточно задавити малий бізнес, – Цибулько

image
25 Червня 2021, 13:36
Поділитися:

25 июня 2021 г. 13:25

Міський голова Києва Віталій Кличко, на думку блогера та політичного експерта Володимира Цибулько, планує остаточно задавити легальний малий бізнес.

Про цеKV стало відомо з повідомлення Володимира Цибулька на його сторінці у Facebook.

“Кличко оголосив війну малому бізнесу Києва – прагне остаточно задавити його.

За повідомленнями з різних зацікавлених середовищ стало відомо,що Віталій Володимирович вкрай болісно сприйняв інформацію про те, що легальний малий бізнес не став миритися з нескінченним пресингом з боку мера”, – написав Володимир Цибулько.

в Телеграм

Він також зауважив, що підприємці вирішили об’єднатися, щоб боротися за свої права і не дати позбавити себе легального і чесного ставлення і майбутнього та вони вже підписали спільну заяву і офіційно об’єдналися на базі Київського міського комітету порятунку бізнесу.

Читайте: Малі підприємці Києва об’єднуються, щоб дати відсіч Кличку і зберегти свою справу – заява

“А що їм ще робити, коли мер разом зі своїм вірним поплічником Білоцерковцем вирішив фактично оголосити війну кожному підприємцю, який хоче працювати законно, платити податки в міський бюджет, а не класти їх у кишеню Кличка. Зрозуміло ж заради власної вигоди Кличко з Білоцерковцем зараз щосили намагаються проштовхнути два документа, які в прямому сенсі слова поставлять хрест на законному малому бізнесі. Після їх прийняття міська влада зможе фактично без будь-яких пояснень і компенсацій зносити абсолютно законні споруди легального малого бізнесу”, – вважає Цибулько.

За його словами, одночасно нові правила істотно ускладнять процес отримання необхідних документів для ведення прозорого бізнесу.

“В інтересах мера залишити тільки нелегальні МАФи, які будуть беззаперечно нести йому чорний нал, забиваючи на комуналку, оренду, податки, а іноді і на зарплату продавцям. А замість зачищеного легального малого бізнесу – поставити вже свої власні МАФи, які будуть всю касу здавати йому. Мова про десятки мільйонів доларів. Однак навряд чи у нього вийде протягнути це ганебне постанову, тому що громадськість і малий бізнес уже збунтувалися, об’єдналися і, думаю, вони доможуться свого”, – констатував Володимир Цибулько.

Фото: KV

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона