Кличко пообіцяв подумати над подовженням роботи ресторанів до 23:00

image
17 Липня 2023, 15:45
Поділитися:

17 липня 2023 г. 15:44

Рада оборони столиці розгляне питання про подовження часу роботи закладів громадського харчування Києва. Рішення буде ухвалене враховуючи інтереси бізнесу й дотримання правил воєнного стану.

Про це, як передає KВ, повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Зустрівся сьогодні з представниками Національної ресторанної асоціації України. Підприємці кілька днів тому звернулися до міської влади, аби Рада оборони столиці розглянула питання про подовження часу роботи закладів громадського харчування Києва”, – йдеться в повідомленні київського міського голови.

Згідно повідомлення, підприємці зазначають, що подовження роботи закладів на одну годину – до 23:00, сприятиме поліпшенню економічної ситуації в місті, створенню додаткових робочих місць, збільшенню надходжень від податків, зборів і платежів до бюджетів усіх рівнів.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також, столичну владу просять переглянути дозволений час роботи, оскільки обмеження до 22:00 було ухвалене, коли комендантська година розпочиналася в 23:00. Зараз же вона – з 00:00.

До того ж, як зазначають підприємці, в багатьох великих містах заклади харчування працюють зараз до 23:00.

“Ми розуміємо, що бізнес повинен працювати, економіка повинна отримувати податки, а люди – мати роботу. Разом з тим, субʼєкти господарювання повинні дотримуватися правил безпеки в умовах воєнного стану. А також – дбати про те, щоб персонал, який у них працює, встигав дістатися додому до початку комендантської години”, – наголосив Віталій Кличко.

Також додав, що виважене рішення буде ухвалене враховуючи інтереси бізнесу й дотримання правил воєнного стану.

Нагадаємо, з 1 вересня 2022 року заклади громадського харчування працюють до 22:00. Відповідне рішення було ухвалено Радою оборони міста Києва у минулому році.

Раніше KВповідомила, що Національна ресторанна асоціація України звернулася до Ради оборони міста Києва з проханням розглянути питання щодо подовження роботи ресторанів до 23 години. Наразі закладам громадського харчування заборонено працювати після 22:00.

Читайте: Ресторанна асоціація закликає столичну владу продовжити роботу ресторанів у вечірній час

Фото: Українська правда

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона