Кличко показав лікарню, у якій рятують пацієнтів із COVID-19

image
9 Вересня 2020, 10:21
Поділитися:

Мер Києва Віталій Кличко відвідав міську лікарню № 4, що є однією з опорних для лікування пацієнтів із COVID-19.
 
Про це він написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook. А також показав відео, що відзняв у медзакладі, інформує пресслужба мера.

– Вірус не відступає. І кількість виявлених випадків коронавірусу в столиці, на жаль, зростає. Збільшується і кількість хворих, які потребують госпіталізації. Вчора ввечері побував з перевіркою в міській лікарні № 4, що є однією з опорних для лікування пацієнтів із COVID-19. Я вже раніше відвідував цей медзаклад. Із головного, що сьогодні відзначають лікарі: останнім часом у багатьох інфікованих – більш важкий перебіг хвороби. І переважна більшість пацієнтів – у віці від 30 до 60 років, повідомив Кличко.

 

Він зазначив, що лікарня № 4 заповнена майже на 80 відсотків. У ній є своя лабораторія для тестування та дослідження зразків біоматеріалу на ПЛР та ІФА. Необхідними засобами захисту та медикаментами заклад забезпечений.

– Загалом у лікарнях столиці із 1600 ліжок, підготовлених для прийому хворих на коронавірусу в 16 медзакладах, заповнені 52% місць. У разі необхідності місто може перепрофілювати відділення і в інших медзакладах, збільшивши кількість ліжок для лікування пацієнтів з COVID-19. Але, давайте не доводити до найгіршого сценарію! Послухайте, що говорять ті, хто захворів! Бережіть себе! – наголосив Віталій Кличко.

Наталка Марків

Новини Києва – оперативно і лаконічно в Telegram!

Джерело: Вечірній Київ