Кличко показав, як встановлюють пам’ятник Ігорю Сікорському

image
25 Серпня 2019, 11:29
Поділитися:

Мер Києва Віталій Кличко опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook відео про те, як відбувається процес встановлення пам’ятника Ігорю Сікорському.

– За кілька днів ми відкриємо в столиці пам’ятник одному з найвидатніших киян – всесвітньо відомому авіаконструктору Ігорю Сікорському. Пам’ятник, виготовлений за підтримки меценатів, вже встановлюють біля аеропорту, що тепер носить ім’я Сікорського (колишній аеропорт “Жуляни”, – написав Кличко.

Мер зазначив, що автор монументу – вже відомий киянам архітектор Володимир Журавель, який створив скульптурну композицію “Діти, що запускають кораблики”, встановлену на Поштовій площі, та пам’ятник Іллі Муромцю. 

Скульптура Сікорського виготовлена з бронзи, вкритої темно-зеленою патиною. Стоятиме фігура авіаконструктора на стилізованій гранітній напівсфері.

Загальна висота пам’ятника з постаментом буде 7,2 м. 

Кияни гордяться тим, що перша в світі авіамодель вертикального злету була сконструйована і запущена саме в нашому місті, в дворі садиби на Ярославовому валу, де мешкала тоді родина Сікорських, – зазначив мер.

І, на жаль, досі місто – вже кілька років – добивається, аби Міністерство оборони, на балансі якого перебуває будинок Сікорського, передало його громаді столиці. Аби ми могли відреставрувати занедбане приміщення, – наголосив Віталій Кличко.

 
 

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniy.kyiv.ua

Джерело: Вечірній Київ