Кличко підписав Меморандум щодо забезпечення безпеки в столиці

image
25 Березня 2019, 21:20
Поділитися:

Мер Києва Віталій Кличко підписав Меморандум щодо забезпечення правопорядку та безпеки в Києві. 

Про це повідомляють у КМДА.

Меморандум укладено між Київської міською державною адміністрацією, постійною комісією Київради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції, Головним управління Національної поліції у місті Києві, Управлінням патрульної поліції у місті Києві та Київським міським громадським формуванням з охорони громадського порядку і державного кордону «Муніципальна варта».

«Сьогодні ми підписуємо важливий документ у сфері забезпечення правопорядку та безпеки в Києві – Меморандум із громадським формуванням «Муніципальна варта». Ми об’єднуємо зусилля для ефективної співпраці в забезпеченні законності, прав і свобод киян, протидії злочинності і підтримання правопорядку у столиці. Ми робимо ще один крок до реалізації місцевої політики муніципальної безпеки», – сказав Віталій Кличко.

Так, згідно з документом, сторони узгоджуватимуть заходи, спрямовані на профілактику та протидію злочинності на території столиці. Термін дії Меморандуму – три роки.

Мер наголосив, що громадське формування «Муніципальна варта» було створене ветеранським рухом столиці і за час роботи зарекомендувало себе найкращим чином. На сьогодні особовий склад формування налічує понад 400 членів. «Муніципальна варта» забезпечує громадський порядок та безпеку в місті шляхом спільного з поліцією патрулювання території.

«Формування повністю координує свою діяльність та працює спільно з Національною поліцією у місті Києві. До того ж, усі члени громадського формування проходять спеціальне навчання в органах поліції. Ми сподіваємося, тепер співпраця «Муніципальної варти» з поліцією буде більш скоординованою і ефективною. Бо безпека в нашому місті – один із головних чинників для спокою киян, для розвитку української столиці», – підкреслив міський голова.

Читайте також: Меддовідку водіям потрібно видавати як у Європі – Володимир Балін

Читайте також: У Києві пограбували сім’ю підприємців – одного зловмисника затримано

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV