Кличко натравив Крищенка на будівельників щоб приховати крадіжку Комарницьким 200 млн грн, – Віктор Глеба

image
8 Серпня 2020, 15:08
Поділитися:

8 августа 2020 г. 15:01

Мер Києва Віталій Кличко натравив Національну поліцію в особі очільника її Київського управління Андрія Крищенка на субпідрядника будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу, щоб приховати крадіжку “смотрящим” Денисом Комарницьким 200 млн грн, виділених зі столичного бюджету його компанії “Еко-Буд-Трейд”.

Про це KVстало відомо з повідомлення на Facebook-сторінціексперта, члена Української академії архітектури, екс-заступника головного архітектора Києва Віктора Глеби.

“Вчора черговий раз Кличко показав своє обличчя та довів зв’язок між будівельною мафією та Нацполіцію Кріщенко. Корупційна домовленість між Комарницьким – Кличком – Крищенко (тріада К) проявилась з вантами і обшуками у субпідрядника будівництва так званого “мосту на Троєщину””, – написав експерт.

За його словами, мова про офіційного субпідрядника на будівництві Подільського мостового переходу – ТОВ “Інжинірингова Мостова Компанія”.

в Телеграм

“Саме вони (ТОВ “Інжинірингова Мостова Компанія” – KV), а не компанія “Еко-Буд-Трейд” Комарницького, Тищенка та його свояка Блінова фізично проводили роботи на об’єкті: клали асфальт, робили водовідведення, фарбували, робили деформаційні шви, зварювали арочну конструкцію, встановлювали плити для монтажу вант і так далі. Вони ж власним коштом купили 28 вант, 12 з яких вже знаходилися на об’єкті. У свою чергу генеральний підряник – ТОВ “Еко-Буд-Трейд” – сам нічого не будував, жодних робіт не проводив, а тільки отримував від Кличка кошти з бюджету міста та розподіляв між підрядниками. Точніше, як з’ясувалося, не розподіляв. Адже завинив субпідряднику ІМТ більше 200 млн гривень”, – констатував Віктор Глеба.

Він нагадав, що ванти, які по факту належали ІМТ, бо були нею куплені в Німеччині, привезені, розмитнені та доставлені на міст за власні гроші, опинилися у небезпеці – невідомі пошкодили упаковку.

“Хоча ось нардеп Гео Лерос каже, що Комарницький хотів кинути субпідрядника та, не розрахувавшись, повісити ванти. А отже упаковку вантів могли пошкодити саме представники “Еко-Буд-Трейду”. Компанія вкотре звернулася до генпідрядника з листом з проханням прийняти ванти на баланс, але відповіді не отримала. Тоді власник вантів вирішив вивезти їх на охоронюваний склад. Тобто діяв виключно в рамках закону”, – підкреслив експерт.

Як нагадав Віктор Глеба, мер Києва Віталій Кличко в п’ятницю опублікував на Facebook пост стосовно вивезення вантів. Наголошуючи, що місто за них розрахувалося, мовляв, ванти вкрали. Та закликаючи поліцію розслідувати справу.

Читайте: Неизвестные на грузовиках выкрали 12 вант с места строительства скандального Подольско-Воскресенского моста (фото)

“І ані слова про компанію Комарницького, який отримав ці 200 млн грн з бюджету, але не перевів їх виконавцю робіт – тобто вкрав. Тобто замість розрахуватися з боргом, Кличко з Комарницьким вирішили натравити на ІМТ столичну поліцію в особі її очільника Андрія Крищенко. Той виконав вказівку та зреагував миттєво – вже у п’ятницю у субпідрядника було проведено обшуки… В ІМТ справедливо побоюються, і я, будучи в курсі справи, розділяю цю точку зору, що справжньою метою обшуків було вилучити документацію, аби приховати факт 200-мільйонного боргу з боку Кличка та Комарницького та банально кинути компанію. А з нею і всіх киян, адже гроші з міського бюджету були виділені, але щезли в невідомому напрямку. Хоча з огляду на те, як Кличко в цій ситуації покриває компанію Комарницького, можна зробити висновок що ці 200 млн було розпиляно між самими Кличком та Комарницьким з Тищенко та Бліновим”, – резюмував Віктор Глеба.

Читайте: Субподрядчик по строительству Подольско-Воскресенского моста обратился к Кличко с просьбой рассчитаться с долгами

Фото: KV

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона