Ключові тренди 2022 року: як зробити сучасний ремонт у новому житлі?

image
18 Січня 2022, 15:05
Поділитися:

Ключові тенденції в дизайні інтер’єрів у 2022 році залишаються незмінними: мінімалізм, натуральні й “сирі” матеріали, інноваційні технології. Тож якщо хочеться “вдихнути” в стару квартиру трохи свіжості або ж зробити комфортний і естетично вдалий ремонт на довгі роки в новому помешканні, DOM.RIA зібрав основні рекомендації й поради від професійних дизайнерів. 

Трендовий ремонт у 2022 році: відтінки, матеріали, форми

Звичний класицизм у 2022 році стає все менш популярним, а на зміну йому приходить мінімалізм, лофт, модерн і хай-тек. Стрімко розвивається й новітній стиль Джапанді — одне з ключових відгалужень мінімалізму. У ньому гармонійно поєднується японська пристрасть до природи й натуральних матеріалів і скандинавська практичність. 

Основними матеріалами для внутрішнього оздоблення надалі залишається натуральне дерево й природний камінь. Серед популярних відтінків рейтинг очолює пастельна палітра теплих кольорів (бежевий або мигдальний), а також контрастне поєднання чорного й білого, стриманий блакитний.

Натуральні й необроблені матеріали

Ключовим трендом 2022 року залишається любов до природних матеріалів. Йдеться про дерево й камінь, а також про керамограніт. Дизайнери не бояться експериментувати й комбінувати ці матеріали між собою. До прикладу, у ванній кімнаті можна використати текстуровану мармурову плитку, яка гармонійно поєднується зі стіною, стилізованою під натуральне дерево.

Не менш свіжа ідея 2022 року — фактурне скло. Його радять використовувати не лише у ванній, але й у мініатюрному декорі:

  • Келихи;
  • Вази;
  • Свічники;
  • Вазони для кімнатних рослин.

Стримані й знайомі кольори

Модні тенденції диктують використання чорного й білого кольорів, а також знайомих відтінків сірого, коричневого, бежевого. Задля більшої яскравості можна обрати 1-2 акцентних кольори, які вдало інтегруються в різні зони й декорації. Для квартир з обмеженою житловою площею радять використовувати білий колір і його відтінки як основні. Так вдасться візуально розширити простір.

Холодні відтінки, як-от сірий, зелений або малахітовий, краще залишити для житлових об’єктів з великою кількістю природного освітлення.

Багатофункціональність житлових приміщень

Пандемія COVID-19 внесла серйозні корективи в життя пересічних людей. Тож тепер прогресує тенденція на усвідомлене споживання й багатофункціональність житлових приміщень. Велику роль відіграє правильне зонування. 

До прикладу, в спальні можна розмістити окреме робоче місце або використати для цього лоджію. Також варто знайти місце для повноцінної ванни, які прийшли на зміну душовим кабінам, особливо в смарт-квартирах.

Отже, якщо хочеться створити затишну атмосферу у своїй новій квартирі, то краще дотримуватися загальних правил мінімалізму, обирати світлі кольори, максимум природного світла й багатофункціональні меблі.