Кліщі вже прокинулися: Киянам розповіли, де зазвичай «полюють» кліщі

image
4 Травня 2019, 01:24
Поділитися:

Кліщі живуть переважно в траві, у високій траві, на кущах, поблизу доріжок, стежок – там, де є тварини, і там, де може пройти людина.

Про це розповіла в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» завідувач інфекційним відділенням №2  Олександрівської клінічної лікарні м. Києва Людмила Мінова. 

«Зараз активний сезон. Вони [кліщі] вже прокинулися. І коли людина ходить по траві або відпочиває на траві, можливе потрапляння кліщів або на одежу, або безпосередньо на шкіру», – сказала Людмила Мінова.

За її словами, натрапити на кліщів можна не лише поза містом, а й міській зоні: у ботанічному саду, в парках, лісосмугах, на дачних та присадибних ділянках тощо.

«Після прогулянки, вдома, слід зняти одежу та уважно обстежити своє тіло. І якщо ви виявите кліща, потрібно звернутися в травмпункт для його видалення», – зауважила завідувач інфекційного відділення.

Узагалі ж, порадила Людмила Мінова, йдучи на природу, слід одягати речі з довгим рукавом, якщо це можливо. Крім того, можна скористатися спеціальними засобами від кліщів, які наразі продаються.

Читайте також: 3 травня відзначають Всесвітній день свободи преси

Читайте також: Кацман: Зеленський має зробити рішучі кроки, аби не набути слави слабкого президента

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV