Клеїв листівки на стовпах: у Красилівці поліція притягла до відповідальності агітатора. ВІДЕО

image
3 Липня 2019, 14:01
Поділитися:

У селі Красилівка, що на Броварщині, виявили порушення ведення передвиборчої агітації. Чоловік розклеював афіші за одного з кандидатів у депутати від місцевого округу. На агітатора склали адмінпротоколи за поширення виборчих матеріалів у не відведених для цього місцях і за порушення правил благоустрою. Про це йдеться в повідомленні поліції Київської області.

Як зазначають правоохоронці, порушення виявив працівник сільської ради села Красилівки, про що повідомив поліції, надавши як доказ відео. Із запису видно, що чоловік розклеював листівки, схожі на агітаційні матеріали кандидата в депутати по 97-му округу, самовисуванця Олексія Здоровця, чинного депутата та екс-секретаря Броварської міської ради.

Як зазначають правоохоронці, на чоловіка склали два адміністративні протоколи. Один – за ст. 152 КУпАП – порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів. А другий – за ст. 212-14 КУпАП – порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів. Міру покарання має визначити суд, куди поліція обіцяє скерувати адміністративні матеріали з відеодоказами.

Агітаційна листівка за Олексія Здоровця у Броварах

Правоохоронці Київщини вказують, що загалом за минулу добу до поліції надійшло 6 повідомлень про ймовірні порушення виборчого законодавства. За інформацією прес-служби поліції Київської області, з початку агітаційної кампанії до відомства надійшла 51 заява та повідомлення про порушення.  Не знайшли об’єктивного підтвердження – 29. Складено 11 адміністративних протоколів за ст. 212-13, 212-14 і 152 КУпАП. Відкрито 7 кримінальних проваджень.

Джерело: Трибуна Бровари